Reklama
Nákyp z jáhel a pohanky
Fotogalerie:

Nákyp z jáhel a pohanky

Olga Valentová

Borotín
Tato pochoutka dětem opravdu prospívá.
Olga Valentová, Borotín

Ingredience

  • 200–220 g jáhly
  • 100 g pohanka
  • 1,5 l mléko
  • 150 g cukr krupice
  • 80 g máslo
  • 200 g švestky sušené
  • špetka sůl
  • na posypání cukr skořicový
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly a pohanku dáme do sítka a třikrát spaříme horkou vodou. Pekáček pečlivě vymažeme a pohanku s jáhlami do něj nasypeme.
  2. V mléce rozmícháme cukr, špetku soli a nalijeme na směs v pekáčku. Poklademe předem ve vodě namočenými a okapanými švestkami a vločkami másla.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Při podávání sypeme skořicovým cukrem a zdobíme ovocem.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené jáhly s květákem

Zapečené jáhly s květákem

Neobvyklá pochoutka, kterou určitě oceníš. Eliška Prokešová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /20.12.10
Zelný salát s kuřecím masem

Zelný salát s kuřecím masem

Recept jako stvořený pro štíhlou linii. Sama ho jím bez příloh. Jinak dávám opečený ...
Zdravě a chutně /16.01.11
Dietní kuřecí rizoto s mrkví

Dietní kuřecí rizoto s mrkví

Nemocného toto jídlo posílí, a navíc si opravdu pochutná.
Hana Kupková, Ostrava ...
Zdravě a chutně /05.08.09
Rajčata plněná sójovým masem

Rajčata plněná sójovým masem

Bezmasý oběd, na kterém si pochutnají i masožraví jedinci, je navíc plný vitamínů a ...

Zdravě a chutně /12.06.13
Plněná rajčata

Plněná rajčata

... podle pravidel dělené stravy.

Lucie Michálková, Ostrava

Zdravě a chutně /27.10.15
Angreštový pohár

Angreštový pohár

Robert Stach, Písek

Zdravě a chutně /26.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu