Reklama
Mrkvový salát
Fotogalerie:

Mrkvový salát

Jana Bílá

Kladno
Čerstvá jarní mrkvička je velká pochoutka. Když k ní přidáme další dobroty, jen se po ní na stole zapráší.
Jana Bílá, Kladno

Ingredience

  • šťáva citrónová
  • med
  • 2 jablka
  • 3 mrkev
  • kousek čokoláda bílá
  • 1 kaki

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkve a jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Kaki oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jablka s mrkví smícháme, přidáme citronovou a pomerančovou šťávu a salát vložíme do misky. Přidáme kaki, dozdobíme kousky jablek a mrkve, přelijeme lžičkou medu a navrch nastrouháme hoblinky z bílé čokolády. Pro mlsné jazýčky můžeme předem namočit rozinky, například do rumu, a přimíchat je nakonec do salátu. Podle naší chuti dosladíme troškou medu.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jáhlové šišky s krůtím na liškách

Jáhlové šišky s krůtím na liškách

Vylepšená krůta na paprice je vhodná i pro celiaky. Nikola Majerová, Praha
Zdravě a chutně /15.05.15
Osvěžujicí ovocná miska

Osvěžujicí ovocná miska

Výběr ovoce vždy přizpůsobím sezoně.

Lenka Urbánková, Chrudim

Zdravě a chutně /27.05.16
Tuňákové toasty

Tuňákové toasty

Blíží se léto a možná řešíš, jak shodit do plavek přebytečná kila. Cestou k cíli ...
Zdravě a chutně /28.02.13
Hráškový krém s cizrnou

Hráškový krém s cizrnou

Miroslava Čiržová, Opava

Zdravě a chutně /01.02.18
Zapečená brokolice s hlívou

Zapečená brokolice s hlívou

Hlíva je velmi zdravá, doma ji máme moc rádi. Připravuji ji na více způsobů. ...

Zdravě a chutně /07.10.13
Dobrota z řepy

Dobrota z řepy

Je výborná jako příloha ke grilovanému masu.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /22.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu