Ingredience
- 1 lžička kmín
- 2 lžíce olej
- 500 g mrkev nahrubo nastrouhaná
- 140 g čočka červená
- 1 l vývar zeleninový
- sůl a pepř podle chuti
- 1 ks chilli paprička mletá
- na ozdobu nať z celeru řapíkatého
- 8 krajíců toustový chléb celozrnný
- 2 lžíce máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kmín opražíme nasucho, přidáme olej, nahrubo nastrouhanou mrkev a opranou červenou čočku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, ochutíme solí a pepřem. Vaříme na mírném stupni asi 20 minut.
-
Polévku rozmixujeme, ochutíme mletými chilli pa-pričkami a pokrájenou natí z řapíkatého celeru.
-
Toastový chléb nakrájíme, osmahneme na másle, osolíme a podáváme v polévce.
TIP: Chuť polévky můžeš také ozvláštnit přidáním špetky mletého zázvoru nebo karí koření. Každou porci lze ještě dozdobit lžičkou zakysané smetany.