Reklama
Mrkvové  dia čtverečky
Fotogalerie:

Mrkvové dia čtverečky

Hana Slatinská

Třebíč
Máš v rodině cukrovkáře? Potěš ho zdravou dobrotou.
Hana Slatinská, Třebíč

Ingredience

  • 125 g hera
  • 100 g mrkev strouhaná
  • 200 g mouka hladká
  • 1/2 prášek do pečiva
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 30 g marmeláda meruňková
  • plátky na ozdobu mandle
  • na ozdobu rozinky
  • 1/2 lžičky sladidlo Clara

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme těsto, rozválíme je na 5mm plát a nakrájíme na menší čtverce. Každý potřeme dia marmeládou, ozdobíme rozinkou (doprostřed) a plátky mandlí (do rohů). Pečeme při 170 °C asi 10 minut.
  2. Čtverečky znovu potřeme marmeládou a pečeme dalších 5 minut. Ještě horké je poprášíme sladidlem a necháme zchladnout.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Očistný koktejl

Očistný koktejl

Hodí se pro lidi, kteří užívají mnoho léků. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /08.01.15
Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Vypadá spíš jako malinová zmrzlina, ale chuťově s ní nemá nic společného.
Jan ...
Zdravě a chutně /22.03.10
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Zdravá alternativa oblíbeného moučníku.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /27.07.16
Křupavý rybí špíz

Křupavý rybí špíz

Ryby se dají připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tento výborný špíz.
Jakub ...
Zdravě a chutně /22.02.10
‚‚Žemlofka‘‘ (žemlovka z tofu)

‚‚Žemlofka‘‘ (žemlovka z tofu)

Je to zdravější variace klasické pochoutky našich babiček.
Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /17.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu