Reklama
Motýlci s krůtími kousky
Fotogalerie:

Motýlci s krůtími kousky

Lenka Pelánová
Lenka Pelánová
Žďár nad Sázavou

Velice chutný pokrm. Doporučuji zejména těm, kteří se snaží jíst zdravě a udržet si svoji postavu.

Lenka Pelánová, Žďár nad Sázavou 

Ingredience

  • 300 g těstoviny „motýlci“
  • 400 g krůtí prsa
  • 2 vejce
  • 150 g žampiony
  • 20 g máslo
  • 250 g brokolice
  • 100 g strouhaný sýr
  • 2 ks červená paprika
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 ks žloutek
  • podle chuti koření na čínu
  • podle chuti koření na těstoviny
  • podle chuti majoránka
  • podle chuti sůl
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí maso nakrájíme na kousky. V misce osolíme, okořeníme, přidáme žloutek, promícháme, přidáme lžíci Solamylu a znovu zamícháme. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne nebo alespoň 2 hodiny.
  2. Uvaříme 2 vejce natvrdo. Žampiony pokrájíme na menší kousky a podusíme na másle doměkka. Těstoviny uvaříme dle návodu a necháme odkapat. V dalším hrnci pak vaříme růžičky brokolice asi 10-15 minut, slejeme vodu a pokrájíme na kousky.
  3. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme maso z obou stran. Plotýnku zeslabíme, přiklopíme pokličkou a obracíme, dokud maso není měkké.
  4. Těstoviny dáme do větší mísy, ochutíme majoránkou a kořením na těstoviny. Přidáme brokolici, žampiony, pokrájené vejce a maso. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme červenou paprikou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osvěžující řecký salát

Osvěžující řecký salát

Tento salát osvěží, zasytí a stejně po něm nepřibereš. Jistě ho oceníš v horkých ...
Zdravě a chutně /26.07.13
Mrkvovo–fenyklová polévka

Mrkvovo–fenyklová polévka

Zbyněk Moravec, Dobříš

Zdravě a chutně /29.03.18
Zelný salát s kuřecím masem

Zelný salát s kuřecím masem

Recept jako stvořený pro štíhlou linii. Sama ho jím bez příloh. Jinak dávám opečený ...
Zdravě a chutně /16.01.11
Pyré z červené čočky

Pyré z červené čočky

Pro pikantní chuť vmíchej k čočce směs indického koření chana masala.

Klára ...

Zdravě a chutně /29.11.16
Lehké rýžové lívance

Lehké rýžové lívance

Lívance připravuji své rodině k večeři, ale i pro návštěvu. Naskládám je ...
Zdravě a chutně /24.11.10
Citrusový  salát

Citrusový salát

Doslova vitaminová bomba. A také příjemné osvěžující mlsání. Dáváme si ho vždy s ...
Zdravě a chutně /10.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu