Ingredience
- 2 lžíce med
- 2 lžíce mouka celozrnná
- 100 g mandle oloupané
- 200 ml mléko
- špetka muškátový oříšek
- 2 lžíce cukr hnědý
- 200 g vločky ovesné
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ovesné vločky nasypeme do kastrůlku, zalijeme horkým mlékem a necháme nabobtnat.
-
Když jsou vločky měkké, přidáme cukr, med, muškátový oříšek a nahrubo nasekané mandle. Vše promícháme.
-
Celou směs postavíme na sporák a opatrně zahřejeme. Mícháme, aby se nepřipálila. Po zahřátí ještě trochu zhoustne.
-
Směs odstavíme, vmícháme dvě lžíce mouky a necháme vychladnout.
-
Plech vyložíme pečicím papírem a připravíme si misku s vodou. V ní si namáčíme ruce a tvarujeme malé kuličky, které pak trochu splácneme. Klademe je na papír.
-
Sušenky jsou hotové, teď už se musí jen upéct. Vložíme je do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme, dokud nezezlátnou.
TIP: Hotové sušenky můžeme na ozdobu ještě před pečením lehce posypat suchými ovesnými vločkami.