Reklama
Medové sušenky s ovesnými vločkami
Fotogalerie:

Medové sušenky s ovesnými vločkami

Karolína Borová

Plzeň
Po křupavých sušenkách budeš i v plavkách vypadat pořád hezky. Na rozdíl od krémových zákusků jsou lehké a plné vlákniny, prostě ideální mlsání na léto pro celou rodinu.
Karolína Borová, Plzeň

Ingredience

  • 2 lžíce med
  • 2 lžíce mouka celozrnná
  • 100 g mandle oloupané
  • 200 ml mléko
  • špetka muškátový oříšek
  • 2 lžíce cukr hnědý
  • 200 g vločky ovesné

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ovesné vločky nasypeme do kastrůlku, zalijeme horkým mlékem a necháme nabobtnat.
  2. krok2 Když jsou vločky měkké, přidáme cukr, med, muškátový oříšek a nahrubo nasekané mandle. Vše promícháme.
  3. krok3 Celou směs postavíme na sporák a opatrně zahřejeme. Mícháme, aby se nepřipálila. Po zahřátí ještě trochu zhoustne.
  4. Směs odstavíme, vmícháme dvě lžíce mouky a necháme vychladnout.
  5. Plech vyložíme pečicím papírem a připravíme si misku s vodou. V ní si namáčíme ruce a tvarujeme malé kuličky, které pak trochu splácneme. Klademe je na papír.
  6. Sušenky jsou hotové, teď už se musí jen upéct. Vložíme je do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme, dokud nezezlátnou.

    TIP: Hotové sušenky můžeme na ozdobu ještě před pečením lehce posypat suchými ovesnými vločkami.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Batátové hranolky

Batátové hranolky

Tuhle zajímavou zeleninu mám čím dál radši. Barbora Klamová, Svitavy
Zdravě a chutně /27.09.16
Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Vypadá spíš jako malinová zmrzlina, ale chuťově s ní nemá nic společného.
Jan ...
Zdravě a chutně /22.03.10
Řepový koláč

Řepový koláč

Netradiční dezert s krásnou barvou.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /21.01.17
Ledový salát s ořechy a hrozny

Ledový salát s ořechy a hrozny

Lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /12.11.13
Falafel  z červené řepy

Falafel z červené řepy

Falafel je bezmasý pokrm pocházející z Egypta.

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /04.11.16
Domácí müsli

Domácí müsli

Je moc dobré a křupavé.
Zdeňka Sedláková, Polička
Zdravě a chutně /04.08.11
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama