Ingredience
- 200 g vločky ovesné
- 1/2 kostky bujón
- 5 plátků slanina anglická
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 100 g salám šunkový
- 1 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka oregáno
- na obalení mouka hladká
- na obalení vejce
- na obalení strouhanka
- 20 ml olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vločky uvaříme ve vodě s bujonem na kaši a necháme vychladnout.
-
Cibuli, slaninu a salám nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí. Vše přidáme ke kaši, okořeníme a dáme vejce.
-
Ze vzniklé hmoty tvoříme medailonky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
-
Osmažíme je na tuku po obou stranách dozlatova. Podáváme teplé i studené.