Ingredience
- 400 g okurka salátová
- 1 snítka oregano
- 3 snítky bazalka
- 4 lžíce olivový olej
- 1 a 1/2 lžíce ocet balsamico
- špetka sůl
- špetka pepř
- 150 g rajčata
- 150 g tvaroh
- 1/2 lžičky citronová šťáva
- 1 lžička moučkový cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Okurku nejprve omyjeme pod tekoucí vodou a pomocí škrabky nakrájíme na plátky. Plátky rozložíme vedle sebe na plech nebo tác. Oregano a malou část bazalky nasekáme najemno. Okurku posypeme bylinkami, pokapeme olivovým olejem, balsamikovým octem a okořeníme solí a pepřem. Necháme marinovat asi 15 minut.
-
Rajčata omyjeme a na vrchní části nakrojíme ostrým nožem křížek. Poté je ponoříme do vroucí vody po dobu 20 vteřin. Rajčata vyjmeme, dáme je do studené vody a oloupeme. Pak je rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na kostičky. Zbylou bazalku nasekáme nadrobno. Do mísy s tvarohem přidáme rajčata, sekanou bazalku, citronovou šťávu a dochutíme solí, moučkovým cukrem a pepřem.
-
Na okurky klademe lžičkou tvarohovou náplň a zarolujeme. Na talíři můžeme ještě pokapat olivovým olejem a servírujeme s toasty nebo se světlým pečivem.