Reklama
Marinovaná okurka plněná tvarohem
Fotogalerie:

Marinovaná okurka plněná tvarohem

Dana Studentová

Liberec
Jednoduchá osvěžující svačina vždycky přijde vhod. Tvaroh má minimum kalorií a hodí se pro všechny, kdo potřebují shodit pár kilo.
Dana Studentová, Liberec

Ingredience

  • 400 g okurka salátová
  • 1 snítka oregano
  • 3 snítky bazalka
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 a 1/2 lžíce ocet balsamico
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 g rajčata
  • 150 g tvaroh
  • 1/2 lžičky citronová šťáva
  • 1 lžička moučkový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Okurku nejprve omyjeme pod tekoucí vodou a pomocí škrabky nakrájíme na plátky. Plátky rozložíme vedle sebe na plech nebo tác. Oregano a malou část bazalky nasekáme najemno. Okurku posypeme bylinkami, pokapeme olivovým olejem, balsamikovým octem a okořeníme solí a pepřem. Necháme marinovat asi 15 minut.
  2. krok2 Rajčata omyjeme a na vrchní části nakrojíme ostrým nožem křížek. Poté je ponoříme do vroucí vody po dobu 20 vteřin. Rajčata vyjmeme, dáme je do studené vody a oloupeme. Pak je rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na kostičky. Zbylou bazalku nasekáme nadrobno. Do mísy s tvarohem přidáme rajčata, sekanou bazalku, citronovou šťávu a dochutíme solí, moučkovým cukrem a pepřem.
  3. krok3 Na okurky klademe lžičkou tvarohovou náplň a zarolujeme. Na talíři můžeme ještě pokapat olivovým olejem a servírujeme s toasty nebo se světlým pečivem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Aténská pochoutka

Aténská pochoutka

Luštěniny bychom měli jíst minimálně dvakrát týdně. Cizrna patří mezi mé ...
Zdravě a chutně /02.03.10
Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Vypadá spíš jako malinová zmrzlina, ale chuťově s ní nemá nic společného.
Jan ...
Zdravě a chutně /22.03.10
Roláda  pro celiaky

Roláda pro celiaky

Nepečený zákusek potěší i lidi, kteří trpí nesnášenlivostí laktózy.
Jana ...
Zdravě a chutně /18.05.11
Cizrnové karí

Cizrnové karí

Kdo potřebuje maso, může přidat kousky kuřecího nebo krůtího prsa.

Hedvika Zaoralová,...

Zdravě a chutně /30.10.16
Cizrnová kaše s párečky

Cizrnová kaše s párečky

Trpěl jsem v poslední době na různé žaludeční potíže, a tak jsem byl ...
Zdravě a chutně /12.12.08
Rukolový salát se zálivkou

Rukolový salát se zálivkou

Můžeš ho posypat osmaženou houskou.

Ludmila Vaněčková, Strakonice

Zdravě a chutně /08.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu