Reklama
Marinovaná okurka plněná tvarohem
Fotogalerie:

Marinovaná okurka plněná tvarohem

Dana Studentová

Liberec
Jednoduchá osvěžující svačina vždycky přijde vhod. Tvaroh má minimum kalorií a hodí se pro všechny, kdo potřebují shodit pár kilo.
Dana Studentová, Liberec

Ingredience

  • 400 g okurka salátová
  • 1 snítka oregano
  • 3 snítky bazalka
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 a 1/2 lžíce ocet balsamico
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 g rajčata
  • 150 g tvaroh
  • 1/2 lžičky citronová šťáva
  • 1 lžička moučkový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Okurku nejprve omyjeme pod tekoucí vodou a pomocí škrabky nakrájíme na plátky. Plátky rozložíme vedle sebe na plech nebo tác. Oregano a malou část bazalky nasekáme najemno. Okurku posypeme bylinkami, pokapeme olivovým olejem, balsamikovým octem a okořeníme solí a pepřem. Necháme marinovat asi 15 minut.
  2. krok2 Rajčata omyjeme a na vrchní části nakrojíme ostrým nožem křížek. Poté je ponoříme do vroucí vody po dobu 20 vteřin. Rajčata vyjmeme, dáme je do studené vody a oloupeme. Pak je rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na kostičky. Zbylou bazalku nasekáme nadrobno. Do mísy s tvarohem přidáme rajčata, sekanou bazalku, citronovou šťávu a dochutíme solí, moučkovým cukrem a pepřem.
  3. krok3 Na okurky klademe lžičkou tvarohovou náplň a zarolujeme. Na talíři můžeme ještě pokapat olivovým olejem a servírujeme s toasty nebo se světlým pečivem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerový salát s jablky a rajčaty

Celerový salát s jablky a rajčaty

Výborný salát plný vitamínů. Marta Kačíková, Strakonice
Zdravě a chutně /07.01.13
Králík na zelenině

Králík na zelenině

Výborný dietní nedělní oběd.

Barbora Kakáčová, Sloup

Zdravě a chutně /18.11.12
Salát s řapíkatým celerem

Salát s řapíkatým celerem

Večeře, díky které nepřibereš ani deko.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /06.03.14
Vejce v rajčatech

Vejce v rajčatech

Lehká, svěží svačinka, která je u nás, zvláště v sezoně rajčat, pořád na ...
Zdravě a chutně /28.12.10
Mrkvovo–fenyklová polévka

Mrkvovo–fenyklová polévka

Zbyněk Moravec, Dobříš

Zdravě a chutně /29.03.18
Lívance ze sójového mléka

Lívance ze sójového mléka

Jsou krásně jemné, zkus to také.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /05.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu