Rychlé, zdravé, dietní a dobré.
Tereza Dolanská, Havířov
Ingredience
- Na ryby:
- 4 makrely
- 2 stroužky česnek
- dle potřeby citrónová šťáva
- dle chuti sůl a pepř
- 1 větší pórek
- 4 plátky máslo
- Na teplý salát:
- 300 g mražená baby karotka
- 200 g mražený hrášek
- svazek kopr
- 100 g lučina nebo gervais
- dle chuti sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Makrely zbavíme hlav. Tělíčka můžeme podélně rozříznout, aby se maso rychleji prodělalo. Očištěné ryby pokapeme citrónem, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme a necháme v chladu odležet.
-
Mezi tím si v páře uvaříme karotku s hráškem. Změklou zeleninu smícháme s lučinou a koprem, dochutíme solí a pepřem.
-
Pórek nakrájíme na kolečka a navrstvíme na ryby. Společně vaříme v parním hrnci. Jakmile jsou ryby hotové a pórek změklý, naservírujeme je spolu s připraveným hráškem a mrkví. Na talířích poklademe na každou porci ryby plátek másla.
-
Jako příloha postačí teplý salát z mrkve a hrášku, ale doplněním o brambory, či kus pečiva pokrm nijak nezkazíme.