Ingredience
- 200 g ovesné vločky namleté najemno
- 60 g + 40 g sušené mléko Oves milk
- 150 g mletý mák
- dle chuti med
- 2 špetky skořice
- 40 g celozrnná mouka
- 30 g kukuřičné instantní vločky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vločky zasucha smícháme se 60 g sušeného nápoje oves milk‚ který se dá koupit v prodejnách zdravé výživy nebo v hypermarketech. Do směsi přidáme 300 g (ne ml!) vroucí vody a promícháme‚ aby vločky nabobtnaly rovnoměrně. Necháme odstát.
-
Do hrnce nalijeme 400 ml vody a do ní dáme 40 g oves milku a přivedeme k varu. Když směs probublává‚ přidáme pomletý mák a pomalu vaříme za stálého míchání. Přidáme med, skořici a na závěr kukuřičné vločky. Směs musí být hustá‚ voda se vyvaří.
-
Na 2 plechy si dáme pečicí papír. Do ovesného těsta přidáme skořici a mouku a na každý plech dáme polovinu a rozetřeme ji dokulata (těsto je tenké). Na těsto rozetřeme makovou nádivku.
-
Koláč ještě můžeme dozdobit ořechy nebo sušeným ovocem, ale není to nutné. Pečeme při 180 °C asi 35 minut.