Reklama
Losos v páře se salátem
Fotogalerie:

Losos v páře se salátem

Lenka Frolíková

Vráž
Losos má velmi jemné maso. Je rychle hotový a lahodný. Ráda ho připravuji na páře. Jednak je to zdravé a navíc je pak ještě křehčí. V kombinaci se zeleninou je dobrý na hubnutí.
Lenka Frolíková, Vráž

Ingredience

  • 4 filety losos
  • svazek bylinky zelené
  • na pokapání olej olivový
  • 1 citrón
  • špetka sůl
  • 1 salát hlávkový
  • 3 rajčata
  • 1 okurka
  • svazek cibulka jarní
  • 1 lžíce ocet balsamikový
  • trocha cukr pískový
  • na dochucení sůl
  • trocha pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lososa opláchneme, osušíme a na talířku pokapeme trochou oleje, posypeme nasekanými bylinkami a přidáme trošku šťávy z citronu a sůl. Směs lehce vetřeme do ryby.
  2. krok2 Lososa připravujeme na páře, ve velkém hrnci pod pokličkou s trochou vody a s napařovací mřížkou (stejně jako třeba při napařování knedlíků).
  3. Příprava salátu není náročná, nejprve všechnu zeleninu opláchneme, očistíme a pokrájíme na kousky. V malé nádobě smícháme 2 lžičky olivového oleje, přidáme 1 lžíci balzamika, cukr, sůl a pepř dle chuti a nakonec vše zalijeme jedním hrníčkem vody. Promícháme a zálivku popřípadě dle potřeby dochutíme.
  4. Pokrájenou zeleninu přelijeme zálivkou a hotový salát můžeme podávat přímo na talíři s lososem vařeným v páře.

    TIP: Doba přípravy je závislá na tloušťce filetů a také na tom, jak moc chceš mít rybu upečenou. K docílení lehce růžového středu stačí napařovat 7 minut. Ale jinak je to velmi individuální.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Třešňové želé

Třešňové želé

Želatina je zdravá a dá se s ní dobře kouzlit. Jana Hlavičková, Tábor
Zdravě a chutně /01.08.16
Kuřecí řízek na špenátu

Kuřecí řízek na špenátu

Jsem chudokrevná, a proto mám trošku problém, když potřebuji shodit pár kilo. Nesmím ...
Zdravě a chutně /01.09.08
Těstovinový salát s pečeným lilkem

Těstovinový salát s pečeným lilkem

Kukuřičné těstoviny se hodí pro bezlepkovou dietu.

Marta Jedličková, Sušice

Zdravě a chutně /13.08.16
Dietnější verze bublaniny

Dietnější verze bublaniny

Jak málo stačí k tomu, aby z tradičního moučníku byl dezert dietní.

Jarka ...

Zdravě a chutně /29.05.17
Květák na červeno

Květák na červeno

Dobře vypadá i chutná.
Martina Špačková, Velká Bystřice
Zdravě a chutně /06.10.08
Pečená dýně s brambory

Pečená dýně s brambory

Vyhoví všem dietním zásadam. Je to navíc rychlé a chutné jídlo.

Lenka Bukáčková, ...

Zdravě a chutně /24.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu