Ingredience
- 4 filety losos
- svazek bylinky zelené
- na pokapání olej olivový
- 1 citrón
- špetka sůl
- 1 salát hlávkový
- 3 rajčata
- 1 okurka
- svazek cibulka jarní
- 1 lžíce ocet balsamikový
- trocha cukr pískový
- na dochucení sůl
- trocha pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lososa opláchneme, osušíme a na talířku pokapeme trochou oleje, posypeme nasekanými bylinkami a přidáme trošku šťávy z citronu a sůl. Směs lehce vetřeme do ryby.
-
Lososa připravujeme na páře, ve velkém hrnci pod pokličkou s trochou vody a s napařovací mřížkou (stejně jako třeba při napařování knedlíků).
-
Příprava salátu není náročná, nejprve všechnu zeleninu opláchneme, očistíme a pokrájíme na kousky. V malé nádobě smícháme 2 lžičky olivového oleje, přidáme 1 lžíci balzamika, cukr, sůl a pepř dle chuti a nakonec vše zalijeme jedním hrníčkem vody. Promícháme a zálivku popřípadě dle potřeby dochutíme.
-
Pokrájenou zeleninu přelijeme zálivkou a hotový salát můžeme podávat přímo na talíři s lososem vařeným v páře.
TIP: Doba přípravy je závislá na tloušťce filetů a také na tom, jak moc chceš mít rybu upečenou. K docílení lehce růžového středu stačí napařovat 7 minut. Ale jinak je to velmi individuální.