Reklama
Losos s omáčkou
Fotogalerie:

Losos s omáčkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kvůli onemocnění štítné žlázy jím ryby.
Jindra Hrašová, Plzeň

Ingredience

  • 4 listy salát hlávkový
  • citrón
  • 2 žloutek
  • 60 g máslo
  • 4 filëty losos
  • 300 ml víno bílé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a postupně přiléváme 150 ml bílého vína. Šleháme do zhoustnutí. Vmícháme 3/4 rozehřátého másla. Ochutíme solí, limetkovou šťávou a kurkumou. Hotovou omáčku necháme v chladnoucí vodní lázni pod pokličkou. Chřest uvaříme v páře. Na pánvi ve zbylém másle lehce opečeme lososa. Do pánve přilijeme zbylé víno, osolíme a dusíme sedm minut, rybu jednou obrátíme. Podáváme s brambory.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločkovo-řepové řízky

Vločkovo-řepové řízky

Tyto řízky jsou bezmasé a hlavně velmi zdravé. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /28.06.10
Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Dělávám si jej jako lehký oběd do práce.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Zdravě a chutně /17.10.11
Zeleninové kuličky s cizrnou

Zeleninové kuličky s cizrnou

Můžeš je péct nebo smažit

Podle receptu Lucie Zárubové z Rakovníka

Zdravě a chutně /23.03.20
Bezlepkový moučník

Bezlepkový moučník

Je zdravý a chutný.
Klára Baxová, Praha
Zdravě a chutně /05.12.08
Houstičky s tvarohem a bylinkami

Houstičky s tvarohem a bylinkami

Na jaře začínám zase řádit kolem zahrádky a po zimě mám plné ruce práce, abych se ...
Zdravě a chutně /29.09.08
Kuřecí řízečky s cuketovou přílohou

Kuřecí řízečky s cuketovou přílohou

Kdo chce zhubnout, obejde se bez brambor.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /07.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu