Reklama
Lívance ze sójového mléka
Fotogalerie:

Lívance ze sójového mléka

Zuzka Skoumalová

Klučov

Jsou krásně jemné, zkus to také.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • 600 g polohrubá mouka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 1 litr sójové mléko
  • 1 lžíce cukr
  • 1 kostka droždí
  • olej na smažení
  • marmeláda na potření
  • bílý jogurt na zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a sójové mléko, do kterého jsme rozmíchali cukr a droždí. Vše dobře promícháme tyčovým mixérem a necháme asi hodinu kynout.

  2. Potom začneme smažit lívance, vždy jen na několika kapkách oleje, aby nebyly příliš mastné. Hotové lívanečky potíráme oblíbenou marmeládou a zdobíme bílým jogurtem.

  3. Můžeme  použít i sušené sójové mléko, které je běžně k dostání (zn. Zajíc).

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu Jitky Novákové z Lovosic
Zdravě a chutně /03.04.18
Pomazánka  z uzeného tofu

Pomazánka z uzeného tofu

Bleskovka, která chutná každému.
Věra Martínková,
Horní Cerekev
Zdravě a chutně /16.01.11
Pohanková pomazánka z hlívy

Pohanková pomazánka z hlívy

Místo uzeniny dej domácí pomazánku.
Daniela Schachlová, Ostrava
Zdravě a chutně /04.08.11
Salát s bulgurem

Salát s bulgurem

Bulgur je skvělý i jako příloha k masu.
Veronika Poláčková, Mýto
Zdravě a chutně /27.12.11
Tarator k osvěžení

Tarator k osvěžení

Studená polévka je lahůdka pro horké dny.
Helena Hladíková, Kladruby
Zdravě a chutně /08.12.08
Lilkové závitky

Lilkové závitky

Loni jsem zkoušela vypěstovat lilek na zahradě, ale není to zrovna snadné. Už si ho ...

Zdravě a chutně /31.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu