Jsou krásně jemné, zkus to také.
Zuzka Skoumalová, Klučov
Ingredience
- 600 g polohrubá mouka
- 2 vejce
- špetka soli
- 1 litr sójové mléko
- 1 lžíce cukr
- 1 kostka droždí
- olej na smažení
- marmeláda na potření
- bílý jogurt na zdobení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a sójové mléko, do kterého jsme rozmíchali cukr a droždí. Vše dobře promícháme tyčovým mixérem a necháme asi hodinu kynout.
-
Potom začneme smažit lívance, vždy jen na několika kapkách oleje, aby nebyly příliš mastné. Hotové lívanečky potíráme oblíbenou marmeládou a zdobíme bílým jogurtem.
-
Můžeme použít i sušené sójové mléko, které je běžně k dostání (zn. Zajíc).