Reklama
Lívance z červené řepy
Fotogalerie:

Lívance z červené řepy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Ingredience

  • 1 uvařená červená řepa
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka (kokosové, mandlové nebo rýžové)
  • 40 g ovesné mouky (bezlepkové ovesné vločky namleté na mouku)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce tapiokového škrobu (nebo 1 lžíce ovesné či rýžové mouky)
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • podle chuti med, javorový sirup nebo sirup z agáve
  • 2 lžičky extra panenského kokosového oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Předem uvařenou červenou řepu rozmixujeme ve výkonném mixéru společně s mlékem a ovesnou moukou.

  2. Ke směsi přidáme vejce a ještě jednou pořádně promixujeme.

  3. Vzniklé těsto nalijeme do misky, přisypeme k němu tapiokový škrob, kypřicí prášek a podle chuti osladíme. Vše důkladně promícháme.

  4. Na pánvičce rozehřejeme kokosový olej a pomocí lžičky na něj naneseme část těsta. Ideální je smažit lívanečky po čtyřech menších nebo dvou větších placičkách.

Tip redakce

Pokud máme kvalitní pánev, není olej vůbec potřeba nebo jen na prvních pár kousků. Díky tomu jsou pak lívanečky ještě dietnější. Když se k pánvičce přichytávají a my chceme tukem opravdu šetřit, vždy ho dáme na pánev jen trošku a rozetřeme ho po povrchu mašlovačkou.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové lečo

Sójové lečo

Snažíme se zdravě jíst, sója je ideální potravina. Dana Žáčková, Jihlava
Zdravě a chutně /27.01.10
Chia pudink se sezonním ovocem

Chia pudink se sezonním ovocem

Zdravé mlsání pro celou rodinu.

Petr Hejkal, Praha

Zdravě a chutně /18.07.17
Zapečené vločky s bramborem

Zapečené vločky s bramborem

Uvař, když máš rád změnu a vločky naslano.
Bohumil Henerberk,
Mikulášovice
...
Zdravě a chutně /24.11.10
Kuřecí karí špízy

Kuřecí karí špízy

Jednoduché špízy, které jsou hned hotové.
Veronika Válková, Skutíčko
Zdravě a chutně /17.12.10
Králík na zelenině

Králík na zelenině

Výborný dietní nedělní oběd.

Barbora Kakáčová, Sloup

Zdravě a chutně /18.11.12
Pohanka s tofu a sýrem

Pohanka s tofu a sýrem

Alena Páclová, Náchod

Zdravě a chutně /28.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu