Dietní a chutné mlsání
Lucie Borbélyová, Tvrdošovce
Ingredience
- 1 uvařená červená řepa
- 1/2 hrnku rostlinného mléka (kokosové, mandlové nebo rýžové)
- 40 g ovesné mouky (bezlepkové ovesné vločky namleté na mouku)
- 1 vejce
- 1 lžíce tapiokového škrobu (nebo 1 lžíce ovesné či rýžové mouky)
- 1 lžička kypřicího prášku
- podle chuti med, javorový sirup nebo sirup z agáve
- 2 lžičky extra panenského kokosového oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Předem uvařenou červenou řepu rozmixujeme ve výkonném mixéru společně s mlékem a ovesnou moukou.
-
Ke směsi přidáme vejce a ještě jednou pořádně promixujeme.
-
Vzniklé těsto nalijeme do misky, přisypeme k němu tapiokový škrob, kypřicí prášek a podle chuti osladíme. Vše důkladně promícháme.
-
Na pánvičce rozehřejeme kokosový olej a pomocí lžičky na něj naneseme část těsta. Ideální je smažit lívanečky po čtyřech menších nebo dvou větších placičkách.
Tip redakce
Pokud máme kvalitní pánev, není olej vůbec potřeba nebo jen na prvních pár kousků. Díky tomu jsou pak lívanečky ještě dietnější. Když se k pánvičce přichytávají a my chceme tukem opravdu šetřit, vždy ho dáme na pánev jen trošku a rozetřeme ho po povrchu mašlovačkou.