Eva Kolínová, Benešov
Ingredience
- 2 lilky
- dle potřeby sůl a pepř
- na smažení olivový olej
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 4–5 rajčat
- 2 balení mozzarelly
- na ozdobu bazalkové lístky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme je a necháme chvíli „vypotit“.
-
Pak je osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a zprudka osmahneme na olivovém oleji
z obou stran. -
Osmažené lilky odložíme na papírové utěrky a necháme vsáknout přebytečný olej.
-
Poté je rozložíme na plech, potřeme bazalkovým pestem, poklademe na malé kostičky nakrájenými rajčaty, vše osolíme, opepříme a na každé kolečko položíme plátek mozzarelly.
-
Zapékáme v troubě při 200 °C asi 10 minut. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky.