Reklama
Lilkové minipizzy
Fotogalerie:

Lilkové minipizzy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Kolínová, Benešov

Ingredience

  • 2 lilky
  • dle potřeby sůl a pepř
  • na smažení olivový olej
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 4–5 rajčat
  • 2 balení mozzarelly
  • na ozdobu bazalkové lístky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme je a necháme chvíli „vypotit“.

  2. Pak je osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a zprudka osmahneme na olivovém oleji
    z obou stran.

  3. Osmažené lilky odložíme na papírové utěrky a necháme vsáknout přebytečný olej.

  4. Poté je rozložíme na plech, potřeme bazalkovým pestem, poklademe na malé kostičky nakrájenými rajčaty, vše osolíme, opepříme a na každé kolečko položíme plátek mozzarelly.

  5. Zapékáme v troubě při 200 °C asi 10 minut. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chia pudink se sezonním ovocem

Chia pudink se sezonním ovocem

Zdravé mlsání pro celou rodinu. Petr Hejkal, Praha
Zdravě a chutně /18.07.17
Mrkvový salát

Mrkvový salát

Když si chci pochutnat na opravdu zdravé a lehké večeři, salát je sázka ...
Zdravě a chutně /22.04.13
Sójové lečo

Sójové lečo

Snažíme se zdravě jíst, sója je ideální potravina.
Dana Žáčková, Jihlava
Zdravě a chutně /27.01.10
Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Netradiční, ale moc zdravé mazání na chléb.
Jarmila Gavláková, Havířov
Zdravě a chutně /18.05.11
Jahodovo-malinové smoothie

Jahodovo-malinové smoothie

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /29.05.18
Bezlepkový knedlík

Bezlepkový knedlík

Výborná příloha, navíc zcela bez lepku.
Iva Šímová,  Čáslavice
Zdravě a chutně /05.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu