Reklama
Lilková pomazánka
Fotogalerie:

Lilková pomazánka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Recept na ni mám od tety z Rumunska.
Lenka Klementová, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 ks lilek
  • 1/4 cibule nadrobno nakrájená
  • 4 lžíce majonéza
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek opečeme na plynovém sporáku na otevřeném ohni nebo v troubě ze všech stran. Slupka lilku musí být černá a vnitřek měkký.
  2. Po opečení necháme lilek vychladnout, sloupneme slupku, opláchneme studenou vodou a necháme na 
    cedníku okapat.
  3. Sloupnutý okapaný lilek nakrájíme nadrobno, smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, majonézou, osolíme a opepříme podle chuti a necháme v lednici dobře vychladit.
  4. Hotovou pomazánku mažeme na pečivo. Podle fantazie a chuti zdobíme nakrájenou zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvovo–fenyklová polévka

Mrkvovo–fenyklová polévka

Zbyněk Moravec, Dobříš
Zdravě a chutně /29.03.18
Pstruh na fenyklu

Pstruh na fenyklu

Nezoufej, pokud musíš zápolit s dietou, i tak si můžeš pochutnat.

Alice ...

Zdravě a chutně /06.11.15
Rukolový salát s olivami

Rukolový salát s olivami

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /29.03.18
Polenta se zeleninou

Polenta se zeleninou

Polenta je italská kukuřičná mouka. Výborně se hodí k zahušťování pokrmů. ...
Zdravě a chutně /11.03.13
Ledový salát po balkánsku

Ledový salát po balkánsku

Svěží a lehký salát, výborný tip na večeři.

Lucie Zarembová, Karviná

Zdravě a chutně /11.01.14
Losos s hráškovo-zeleninovým pyré

Losos s hráškovo-zeleninovým pyré

Chutná a lehká večeře s ideálním složením.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /06.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu