Ústí nad Labem
Ingredience
- 1 sáček rýže
- 2 vejce
- 1 cukr vanilkový
- 200 g mouka hladká
- 1/2 prášek do pečiva
- 100 ml mléko
- špetka skořice
- 1 lžička aroma rumové
- 1/2 lžičky citrónová kůra
- 25 ml olej na smažení
- 1 kelímek jogurt meruňkový
- 2 lžíce marmeláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži uvaříme doměkka a necháme lehce zchladnout.
-
Vejce s cukrem našleháme, pak postupně přimícháme hladkou mouku společně s pečicím práškem.
-
Zředíme nízkotučným mlékem a opatrně vmícháme rýži.
-
Směs ochutíme skořicí, rumovým aroma a citronovou kůrou. Lívance smažíme na pánvi na troše oleje, po usmažení položíme na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný olej.
-
Podáváme s nízkotučným jogurtem (můžeme navíc namazat kyselejší marmeládou).
TIP: Pokud budeš lívance smažit ve speciální pánvi, spotřebuješ méně oleje.
Jestli se ti nechce šlehat vejce s cukrem, přidej je přímo k uvařené rýži, pak dodej mouku, pečicí prášek a mléko.