Reklama
Lehké rýžové lívance
Fotogalerie:

Lehké rýžové lívance

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Lívance připravuji své rodině k večeři, ale i pro návštěvu. Naskládám je na skleněný tác, ozdobím trochu svátečněji a nabídnu studené ke kávě při posezení v obýváku i k džusu, když sedíme na zahradě. Máte vidět, jak rychle zmizí.
Petra Čertová,
Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 sáček rýže
  • 2 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 200 g mouka hladká
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 100 ml mléko
  • špetka skořice
  • 1 lžička aroma rumové
  • 1/2 lžičky citrónová kůra
  • 25 ml olej na smažení
  • 1 kelímek jogurt meruňkový
  • 2 lžíce marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži uvaříme doměkka a necháme lehce zchladnout.
  2. krok2 Vejce s cukrem našleháme, pak postupně přimícháme hladkou mouku společně s pečicím práškem.
  3. krok3 Zředíme nízkotučným mlékem a opatrně vmícháme rýži.
  4. Směs ochutíme skořicí, rumovým aroma a citronovou kůrou. Lívance smažíme na pánvi na troše oleje, po usmažení položíme na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný olej.
  5. Podáváme s nízkotučným jogurtem (můžeme navíc namazat kyselejší marmeládou).

    TIP: Pokud budeš lívance smažit ve speciální pánvi, spotřebuješ méně oleje.
    Jestli se ti nechce šlehat vejce s cukrem, přidej je přímo k uvařené rýži, pak dodej mouku, pečicí prášek a mléko.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí müsli

Domácí müsli

Je moc dobré a křupavé. Zdeňka Sedláková, Polička
Zdravě a chutně /04.08.11
Salát z rukoly, hrušek a vlašských ořechů

Salát z rukoly, hrušek a vlašských ořechů

Salát z poslední dobou rozšiřující se rukoly.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /02.03.12
Salát s bulgurem

Salát s bulgurem

Bulgur je skvělý i jako příloha k masu.
Veronika Poláčková, Mýto
Zdravě a chutně /27.12.11
Plněná salátová okurka

Plněná salátová okurka

Čerstvá zelenina je pro nás nejzdravější.
Lucie Škorpíková, Praha
Zdravě a chutně /11.04.11
Sójové maso se žampiony

Sójové maso se žampiony

Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Ruth Šklíbová, Trutnov
Zdravě a chutně /27.10.11
Jáhlový nákyp s ořechy

Jáhlový nákyp s ořechy

Lucie Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu