Reklama
Lehké rýžové lívance
Fotogalerie:

Lehké rýžové lívance

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Lívance připravuji své rodině k večeři, ale i pro návštěvu. Naskládám je na skleněný tác, ozdobím trochu svátečněji a nabídnu studené ke kávě při posezení v obýváku i k džusu, když sedíme na zahradě. Máte vidět, jak rychle zmizí.
Petra Čertová,
Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 sáček rýže
  • 2 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 200 g mouka hladká
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 100 ml mléko
  • špetka skořice
  • 1 lžička aroma rumové
  • 1/2 lžičky citrónová kůra
  • 25 ml olej na smažení
  • 1 kelímek jogurt meruňkový
  • 2 lžíce marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži uvaříme doměkka a necháme lehce zchladnout.
  2. krok2 Vejce s cukrem našleháme, pak postupně přimícháme hladkou mouku společně s pečicím práškem.
  3. krok3 Zředíme nízkotučným mlékem a opatrně vmícháme rýži.
  4. Směs ochutíme skořicí, rumovým aroma a citronovou kůrou. Lívance smažíme na pánvi na troše oleje, po usmažení položíme na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný olej.
  5. Podáváme s nízkotučným jogurtem (můžeme navíc namazat kyselejší marmeládou).

    TIP: Pokud budeš lívance smažit ve speciální pánvi, spotřebuješ méně oleje.
    Jestli se ti nechce šlehat vejce s cukrem, přidej je přímo k uvařené rýži, pak dodej mouku, pečicí prášek a mléko.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos s omáčkou

Losos s omáčkou

Kvůli onemocnění štítné žlázy jím ryby. Jindra Hrašová, Plzeň
Zdravě a chutně /13.08.08
Vitaminové bomby

Vitaminové bomby

Osvěžující pití, které tě nabije energií.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /17.06.17
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Znám mnoho lidí, kteří se nedokážou smířit s chutí a vůní celeru. ...
Zdravě a chutně /27.01.10
Krůtí stehna na medu

Krůtí stehna na medu

Lahodná dietní pochoutka pro žhavé letní večery.
Martin Badjuic, Mladá Boleslav
...
Zdravě a chutně /09.11.09
Cibulový koláč s jablky

Cibulový koláč s jablky

Jednoduchý oběd‚ který je dobrý jak čerstvý‚ tak i den odležený.
Lenka ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Kuskus se zeleninou a řapíkatým celerem

Kuskus se zeleninou a řapíkatým celerem

Jednoduché lehké jídlo, které se nám nikdy neomrzí.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Zdravě a chutně /26.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu