Reklama
Ledový salát po balkánsku
Fotogalerie:

Ledový salát po balkánsku

Lucie Zarembová
Lucie Zarembová
Karviná 8

Svěží a lehký salát, výborný tip na večeři.

Lucie Zarembová, Karviná

Ingredience

  • 200 g balkánský sýr nebo Feta
  • 1/2 ledový salát
  • 1 plechovka černé olivy
  • 250 g cherry rajčata
  • 1/2 salátová okurka
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • kořenící směs Tzatziki

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme zálivku: Smícháme olej, citronovou šťávu a asi lžíci kořenící směsi na tzatziki. Přidáme 100 mll studené vody.

  2. Veškerou zeleninu omyjeme a okurku zbavíme slupky. Ledový salát natrháme na kousky, dáme do mísy, přidáme rozpůlená cherry rajčátka a okurku nakrájenou na půlměsíčky. Černé olivy překrojíme napůl, balkánský sýr nakrájíme na kostičky.

  3. Všechno promícháme a zalejeme zálivkou. Necháme ještě alespoň 10 minut stát a podáváme, nejlépe s opečenou bagetou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Třešňové želé

Třešňové želé

Želatina je zdravá a dá se s ní dobře kouzlit. Jana Hlavičková, Tábor
Zdravě a chutně /01.08.16
Polévka z červených paprik

Polévka z červených paprik

Eliška Novotná, Praha

Zdravě a chutně /14.09.19
Ryžovo-špenátové tlapky

Ryžovo-špenátové tlapky

Ten, kdo má rád špenát, je jistě ocení.
Eva Holasová, Litovany
Zdravě a chutně /17.12.10
Treska s pomerančem a jáhlami

Treska s pomerančem a jáhlami

Skvělé zimní jídlo – jáhly tě zahřejí a zasytí, ryba dodá jód, pomeranč ...

Zdravě a chutně /24.11.16
Dietnější verze bublaniny

Dietnější verze bublaniny

Jak málo stačí k tomu, aby z tradičního moučníku byl dezert dietní.

Jarka ...

Zdravě a chutně /29.05.17
Kapustové závitky s treskou

Kapustové závitky s treskou

Pokud ti nesedí ryby, můžeš kapustu naplnit směsí připravenou z mletého krůtího masa....

Zdravě a chutně /18.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu