Servíruj s opečenou bagetou.
Jitka Kordová, České Budějovice
Ingredience
- trocha soli a pepře
- 2 lžičky cukru
- 1 citron
- 500 g zeleného chřestu
- 2 hrsti polníčku
- 1/2 ledového salátu
- 2 lžíce nasekané bazalky
- 2 lžíce oleje
- 30 g parmazánu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do vroucí vody dáme sůl, cukr, 2 lžíce citronové šťávy a očištěný a na kousky nakrájený chřest a povaříme ho doměkka (asi 5–7 minut). Scedíme a ihned zchladíme ve studené vodě.
-
Okapaný chřest dáme do misky, přidáme vypraný a okapaný polníček, natrhaný salát a bazalku. V hrnku rozmícháme šťávu z půlky citronu se lžičkou cukru, špetkou soli, pepřem, olejem a 4 lžícemi vody. Nalijeme na salát, promícháme a posypeme hoblinkami parmazánu.