Reklama
Květákové karí
Fotogalerie:

Květákové karí

Olga Řezníčková

Praha
Květák jsem obvykle připravovala jako křupavé řízečky. Když mi ale smažený začal dělat zle, oblíbila jsem si tento skvělý recept.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 400 g květák
  • 1 cibule
  • 200 g hrášek zelený
  • 2 lžičky kari
  • 150 ml smetana na vaření
  • 2-3 stroužky česnek
  • 100 g máslo
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Květák nejprve opláchneme, poté odstraníme košťál a rozdělíme ho na malé růžičky. Vaříme v hrnci s osolenou vodou doměkka. Těsně před koncem přidáme zelený hrášek a ještě chvilku společně povaříme. Když je zelenina hotová, vodu slijeme a necháme okapat.
  2. krok2 Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme máslo a cibulku s nakrájenými plátky česneku orestujeme, přidáme hrášek s květákem a vše promícháme.
  3. krok3 Směs ochutíme solí, pepřem a karí. Na závěr vše zalijeme smetanou a důkladně promícháme. Vaříme ještě pět minut. Podáváme s pečivem, rýží nebo bramborami.
     
    TIP: Do květákového karí můžeme vmíchat i pokrájené brambory. Hrášek použijeme mražený nebo sterilovaný. Pokud je jídlo řídké, zahustíme ho trochou solamylu, který rozmícháme ve smetaně, a krátce povaříme.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špalíčky s dipem

Špalíčky s dipem

Jednoduché občerstvení pro horké letní dny. Hodí se i k vínku. Eva ...
Zdravě a chutně /03.08.16
Losos s omáčkou

Losos s omáčkou

Kvůli onemocnění štítné žlázy jím ryby.
Jindra Hrašová, Plzeň
Zdravě a chutně /13.08.08
Růžičková kapusta na karí

Růžičková kapusta na karí

Tuto zeleninu mám ráda, protože vydrží čerstvá a plná vitaminů celou zimu.

Barbora ...

Zdravě a chutně /15.02.15
Ovesné sušenky  bez pečení

Ovesné sušenky bez pečení

Snažím se ve stravě omezovat bílý řepný cukr‚ ale občas mě přepadne chuť ...
Zdravě a chutně /28.12.10
Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýně jsou podle mne jedním z nejzajímavějších druhů zeleniny. Dají se připravit na ...

Zdravě a chutně /21.01.15
Motýlci s krůtími kousky

Motýlci s krůtími kousky

Velice chutný pokrm. Doporučuji zejména těm, kteří se snaží jíst zdravě a udržet si ...

Zdravě a chutně /07.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu