Ingredience
- 400 g květák
- 1 cibule
- 200 g hrášek zelený
- 2 lžičky kari
- 150 ml smetana na vaření
- 2-3 stroužky česnek
- 100 g máslo
- sůl
- pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák nejprve opláchneme, poté odstraníme košťál a rozdělíme ho na malé růžičky. Vaříme v hrnci s osolenou vodou doměkka. Těsně před koncem přidáme zelený hrášek a ještě chvilku společně povaříme. Když je zelenina hotová, vodu slijeme a necháme okapat.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme máslo a cibulku s nakrájenými plátky česneku orestujeme, přidáme hrášek s květákem a vše promícháme.
-
Směs ochutíme solí, pepřem a karí. Na závěr vše zalijeme smetanou a důkladně promícháme. Vaříme ještě pět minut. Podáváme s pečivem, rýží nebo bramborami.
TIP: Do květákového karí můžeme vmíchat i pokrájené brambory. Hrášek použijeme mražený nebo sterilovaný. Pokud je jídlo řídké, zahustíme ho trochou solamylu, který rozmícháme ve smetaně, a krátce povaříme.