Reklama
Květákové karí
Fotogalerie:

Květákové karí

Olga Řezníčková

Praha
Květák jsem obvykle připravovala jako křupavé řízečky. Když mi ale smažený začal dělat zle, oblíbila jsem si tento skvělý recept.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 400 g květák
  • 1 cibule
  • 200 g hrášek zelený
  • 2 lžičky kari
  • 150 ml smetana na vaření
  • 2-3 stroužky česnek
  • 100 g máslo
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Květák nejprve opláchneme, poté odstraníme košťál a rozdělíme ho na malé růžičky. Vaříme v hrnci s osolenou vodou doměkka. Těsně před koncem přidáme zelený hrášek a ještě chvilku společně povaříme. Když je zelenina hotová, vodu slijeme a necháme okapat.
  2. krok2 Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme máslo a cibulku s nakrájenými plátky česneku orestujeme, přidáme hrášek s květákem a vše promícháme.
  3. krok3 Směs ochutíme solí, pepřem a karí. Na závěr vše zalijeme smetanou a důkladně promícháme. Vaříme ještě pět minut. Podáváme s pečivem, rýží nebo bramborami.
     
    TIP: Do květákového karí můžeme vmíchat i pokrájené brambory. Hrášek použijeme mražený nebo sterilovaný. Pokud je jídlo řídké, zahustíme ho trochou solamylu, který rozmícháme ve smetaně, a krátce povaříme.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ryžovo-špenátové tlapky

Ryžovo-špenátové tlapky

Ten, kdo má rád špenát, je jistě ocení. Eva Holasová, Litovany
Zdravě a chutně /17.12.10
Kuřecí řízečky s cuketovou přílohou

Kuřecí řízečky s cuketovou přílohou

Kdo chce zhubnout, obejde se bez brambor.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /07.01.16
Brokolicové placičky se šmakounem

Brokolicové placičky se šmakounem

Podávat můžeme se zeleninovým salátem, ale dobré jsou i samotné.

Dagmar Hahnová, Praha

...
Zdravě a chutně /29.05.12
Kuličky z tresky

Kuličky z tresky

Zdravá varianta víkendového oběda.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /28.07.12
Meruňkové energetické kuličky

Meruňkové energetické kuličky

Jsou plné vitaminů a minerálních látek.

Jana Svatošová, Karviná

Zdravě a chutně /15.08.16
Boršč z nakládané řepy

Boršč z nakládané řepy

Jestliže máš k dispozici čerstvý kopr, můžeš ho pár snítek do polévky přidat.
Inge...
Zdravě a chutně /08.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu