Reklama
Květák  s knedlíčky
Fotogalerie:

Květák s knedlíčky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Květák jíme často, chutná nám s knedlíčky a bešamelem
    Luděk Malý, Kunín

Ingredience

  • 1 lžíce vegeta
  • 2 lžíce olej
  • masox
  • strouhanka
  • voda
  • sůl
  • mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 žloutek
  • 3 rohlíky
  • 1 květák
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme. Vodu nevyléváme. Připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vodou z květáku, přidáme kousek masoxu a povaříme. Ochutíme vegetou a muškátovým oříškem.
  2. Housky namočíme do mléka, mléko vymačkáme. Přidáme žloutek, sůl, muškátový oříšek a lžíci strouhanky. Vykrajujeme malé knedlíčky, které povaříme  asi 1– 2 minuty.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvovo-čočková polévka

Mrkvovo-čočková polévka

Pikantní polévka tě pořádně protáhne. Na rýmu hned zapomeneš. Dagmar Listová, ...
Zdravě a chutně /19.02.13
Polentová kaše s pyré

Polentová kaše s pyré

Zdravá jídla vařím často a opravdu ráda.
Sandra Satková, Opava
Zdravě a chutně /09.03.09
Brambory s ozdobnou zeleninou

Brambory s ozdobnou zeleninou

Netradiční bramborové jednohubky tě nadchnou.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /09.07.12
Salát s bylinkami

Salát s bylinkami

Čerstvá máta dodá salátu výbornou svěží chuť.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /30.12.12
Celozrnné knedlíčky

Celozrnné knedlíčky

Výborné jsou k číně nebo pečenému masu.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /10.02.10
Krůtí prsa s hráškovým pyré

Krůtí prsa s hráškovým pyré

S takovou dobrotou se dieta bude držet snadno.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Zdravě a chutně /29.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu