Reklama
Kuskusový salát s uzeným tofu
Fotogalerie:
 

Kuskusový salát s uzeným tofu

Lukáš Kubový

Praha
Kuskus jsem si jednou objednal v čajovně a od té doby si ho rád připravuji i doma. Tenhle je s tofu.
Lukáš Kubový, Praha

Ingredience

  • 300 g kuskus
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 rajčata
  • 2 cibulka jarní
  • 10 olivy černé
  • 100 g tofu uzené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuskus nasypeme do kastrolu a zalijeme jej vroucí vodou, postupujeme dle návodu na přípravu. Hotový, měkký kuskus osolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem.
  2. krok2 Rajčata a cibulky opláchneme, nakrájíme na kostičky. Olivy přepůlíme, uzené tofu pokrájíme na větší kostky.
  3. krok3 Zpracované suroviny přidáme ke zchladlému kuskusu a zlehka promícháme.
  4. krok4 Dle chuti opepříme a přisolíme, pak dáme do lednice na hodinu odpočinout.

    TIP: Pro zpestření můžeš do již hotového, ale ještě teplého kuskusu lehce zamíchat na kostičky nakrájený tvrdý sýr, nejlépe eidam.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezlepkové dia kobližky

Bezlepkové dia kobližky

Bezva pochoutka pro takto nemocné lidi. Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Zdravě a chutně /28.01.17
Kuskus s cuketou

Kuskus s cuketou

Kombinace mléka a kuskusu se neboj.
Martina Včeláková, Praha
Zdravě a chutně /15.07.12
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Očistný koktejl

Očistný koktejl

Hodí se pro lidi, kteří užívají mnoho léků.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /08.01.15
Müsli v perníku

Müsli v perníku

Takové zdravé mlsání k dobré kávičce. 
Jana Literáková, 
Frýdlant ...
Zdravě a chutně /30.01.11
Batátové hranolky

Batátové hranolky

Tuhle zajímavou zeleninu mám čím dál radši.

Barbora Klamová, Svitavy

Zdravě a chutně /27.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu