Reklama
Kuskusové karbanátky
Fotogalerie:

Kuskusové karbanátky

Alena Hrubá

Praha
Kuskus děláváme ve více úpravách. Tyto karbanátky se skvěle doplňují s rajčatovým salátem a cibulkou. Dohromady jde o lehké a snadno stravitelné jídlo, které nepotřebuje žádnou další přílohu.
Alena Hrubá, Praha

Ingredience

  • Karbanátky:
  • 300 g kuskus
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžičky omáčka sojová
  • 100 g sýr eidam
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení
  • Salát:
  • špetka pepř
  • trocha cukr pískový
  • 1 lžíce olej
  • 2 lžičky ocet
  • 300 ml voda
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuskus dle návodu na zadní straně obalu uvaříme doměkka. Necháme zchladnout a pak k němu přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, sójovou omáčku. Vše promícháme. Můžeme přidat i jeden stroužek utřeného česneku.
  2. krok2 Eidam nastrouháme a přidáme k ochucenému kuskusu. Vše promícháme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme jednotlivé karbanátky. Poté je obalujeme ve strouhance.
  3. krok3 Smažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým olejem.
  4. Salát připravíme z pokrájených rajčat a cibule, zálivku smícháme z oleje, vody, octa, cukru, soli a pepře. Vše promícháme a nalijeme na pokrájenou zeleninu.
  5. Salát podáváme společně s osmaženými karbanátky.

    TIP: Karbanátky výborně chutnají s tatarkou nebo majonézou. Do základní majonézy můžeš také vmíchat oblíbené bylinky nebo barevný pepř drcený nahrubo. Použít se ale dá i koupený dresink.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius s čočkou

Pangasius s čočkou

Ryby mám ráda po celý rok, nejen o Vánocích. Pangasius se dá připravit na mnoho ...
Zdravě a chutně /08.01.09
Medové sušenky s ovesnými vločkami

Medové sušenky s ovesnými vločkami

Po křupavých sušenkách budeš i v plavkách vypadat pořád hezky. Na rozdíl od ...
Zdravě a chutně /08.10.12
Zapečené pórky

Zapečené pórky

Jíst dietně vůbec neznamená, že si nemůžeme pochutnat. Existuje přece tolik ...
Zdravě a chutně /13.03.13
Bezlepkové dia kobližky

Bezlepkové dia kobližky

Bezva pochoutka pro takto nemocné lidi.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Zdravě a chutně /28.01.17
Pomazánka z pohanky

Pomazánka z pohanky

Pohanka byla na jídelníčku dlouhu dobu docela neprávem opomíjená. Přitom naše babičky ...
Zdravě a chutně /22.12.08
Mňam-mňam špagety

Mňam-mňam špagety

Jsou tak skvělé, jiné už nechci.
Pavlína Mendlová, Chomutov
Zdravě a chutně /14.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu