Ingredience
- Karbanátky:
- 300 g kuskus
- špetka sůl
- špetka pepř
- 2 lžičky omáčka sojová
- 100 g sýr eidam
- 1 vejce
- 1 lžíce mouka hladká
- dle potřeby strouhanka na obalování
- dle potřeby olej na smažení
- Salát:
- špetka pepř
- trocha cukr pískový
- 1 lžíce olej
- 2 lžičky ocet
- 300 ml voda
- 4 rajčata
- 1 cibule
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuskus dle návodu na zadní straně obalu uvaříme doměkka. Necháme zchladnout a pak k němu přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, sójovou omáčku. Vše promícháme. Můžeme přidat i jeden stroužek utřeného česneku.
-
Eidam nastrouháme a přidáme k ochucenému kuskusu. Vše promícháme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme jednotlivé karbanátky. Poté je obalujeme ve strouhance.
-
Smažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým olejem.
-
Salát připravíme z pokrájených rajčat a cibule, zálivku smícháme z oleje, vody, octa, cukru, soli a pepře. Vše promícháme a nalijeme na pokrájenou zeleninu.
-
Salát podáváme společně s osmaženými karbanátky.
TIP: Karbanátky výborně chutnají s tatarkou nebo majonézou. Do základní majonézy můžeš také vmíchat oblíbené bylinky nebo barevný pepř drcený nahrubo. Použít se ale dá i koupený dresink.