Reklama
Kuskus po česku
Fotogalerie:

Kuskus po česku

Olga Valentová

Borotín
Kdo má rád kuskus, ten si pochutná.
Olga Valentová, Borotín

Ingredience

  • 250 g kuskus
  • 1 lžíce máslo
  • 1–2 cibule
  • 2 paprika bílá
  • 1 paprika červená
  • 300 g hlíva ústřičná
  • 1 kostka vývar houbový
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička koření adžika
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuskus uvaříme dle návodu buď ve vodě, nebo ve slepičím bujonu. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na proužky a osmažíme na oleji.
  2. Hlívu nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji s máslem, podlijeme vývarem z hub a dusíme doměkka. Poté smícháme zeleninový základ, hlívu, přidáme adžiku a kuskus, promícháme. Osolíme dle chuti.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tofu salát

Tofu salát

Mám ráda lehká a zdravá jídla. Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /22.10.09
Ovocný dortík

Ovocný dortík

Zachutná i těm, kteří se lepku nevyhýbají.
Iveta Šedivá, České Budějovice
Zdravě a chutně /20.12.10
Cottage ovocný salát

Cottage ovocný salát

Lehký ovocný salát s cottage, vhodný na svačiny, případně snídaně.

Michaela ...

Zdravě a chutně /29.04.13
Polévka z naklíčené cizrny

Polévka z naklíčené cizrny

Dočetl jsem se, že naklíčená cizrna je mnohem lépe stravitelná. Má se nechat klíčit ...

Zdravě a chutně /16.10.16
Zapékaný bulgur

Zapékaný bulgur

Bulgur mám ještě raději než kuskus.

Blanka Stoklasová, Rakovník

Zdravě a chutně /06.06.14
Mňam-mňam špagety

Mňam-mňam špagety

Jsou tak skvělé, jiné už nechci.
Pavlína Mendlová, Chomutov
Zdravě a chutně /14.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu