Reklama
Kuře s nivou v parním hrnci
Fotogalerie:
 

Kuře s nivou v parním hrnci

Lenka Juráňová

Ostrava
Můj recept je určen těm, kdo rádi vaří v parním hrnci. Dobrých jídel ‚‚z páry‘‘ je pořád málo.
Lenka Juráňová, Ostrava

Ingredience

  • 500 g maso kuřecí
  • trocha hořčice
  • 1 sáček koření grilovací
  • 100 g niva
  • 1 cibule
  • 1 kg brambory
  • 1 balení zelenina mražená
  • 1 smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso nakrájíme na tenké plátky přibližně stejně velké, aby se rovnoměrně provařily. Plátky pomažeme hořčicí‚ okořeníme grilovacím kořením a dáme na mísu určenou k přípravě masa.
  2. krok2 Nivu také nakrájíme na plátky a ty položíme na plátky masa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, kterými posypeme kuřecí plátky. Takto připravené maso ještě pokapeme zakysanou smetanou.
  3. krok3 Brambory ve slupce opláchneme, nakrájíme na kostičky a vložíme do košíku určeného na brambory. Do druhého košíku nasypeme mraženou zeleninu.
  4. krok4 Parní hrnec zapneme na 30 minut. Maso‚ brambory i zelenina jsou během půl hodinky hotové. Šťávou‚ která vytéká z masa a zůstává v misce pod masem, potom polijeme brambory a masové plátky.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čekankový salát

Čekankový salát

Kombinace čekanky s ovocem je osvěžující. Eliška Moravcová, 13 let, Dobříš...
Zdravě a chutně /18.07.16
Fitness buchta z ovesných vloček a tvarohu

Fitness buchta z ovesných vloček a tvarohu

Dlouho jsem hledala buchtu, která by vyhovovala mé dietě.

Eliška Peníšková, Dačice

Zdravě a chutně /05.06.12
Salát s čerstvým špenátem a tofu

Salát s čerstvým špenátem a tofu

Tento lehoučký salátek ocení všichni, kdo musí nebo chtějí držet dietu.

Alice ...

Zdravě a chutně /16.08.15
Červená řepa s brambory

Červená řepa s brambory

Podávám ji samotnou s žitným chlebem nebo jako přílohu k jehněčímu masu.

...

Zdravě a chutně /02.05.14
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Rýže s jablkem

Rýže s jablkem

Netradiční pochoutka inspirovaná Indií.
Eva Dlouhá, Kladno
Zdravě a chutně /17.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu