Ingredience
- 500 g maso kuřecí
- trocha hořčice
- 1 sáček koření grilovací
- 100 g niva
- 1 cibule
- 1 kg brambory
- 1 balení zelenina mražená
- 1 smetana zakysaná
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na tenké plátky přibližně stejně velké, aby se rovnoměrně provařily. Plátky pomažeme hořčicí‚ okořeníme grilovacím kořením a dáme na mísu určenou k přípravě masa.
-
Nivu také nakrájíme na plátky a ty položíme na plátky masa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, kterými posypeme kuřecí plátky. Takto připravené maso ještě pokapeme zakysanou smetanou.
-
Brambory ve slupce opláchneme, nakrájíme na kostičky a vložíme do košíku určeného na brambory. Do druhého košíku nasypeme mraženou zeleninu.
-
Parní hrnec zapneme na 30 minut. Maso‚ brambory i zelenina jsou během půl hodinky hotové. Šťávou‚ která vytéká z masa a zůstává v misce pod masem, potom polijeme brambory a masové plátky.