Ingredience
- 4 kuřecí špalíčky
- 2 mrkev
- 1/2 pórek
- 1 celer
- 2 rajčata
- 1 cibule
- trochu olej olivový
- špetka sůl
- 1 paprika
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Krátce ji podusíme‚ můžeme přidat kousek másla. Rozmixujeme.
-
Mezitím si do druhého hrnce dáme maso‚ jemně osolíme a dusíme s kapkou olivového oleje. Podléváme vodou‚ ale vždy jen tak‚ aby kousky nebyly zcela ponořené.
-
Až maso změkne‚ obereme je z kostí. Šťávu z něj vlijeme k rozmixované zelenině a tuto omáčku ještě dle potřeby zředíme vodou (zelenina je hustá‚ není nutné přidávat jíšku).
-
Krátce povaříme a přidáme maso nakrájené na kousky. Podáváme s těstovinami či rýží. Toto jídlo je dietní a je vhodné i pro děti.
TIP: Do omáčky můžeme i podle chuti strávníků přidat zakysanou smetanu‚ cukr a ocet.