Reklama
Kung-pao z Frýdku-Místku
Fotogalerie:

Kung-pao z Frýdku-Místku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Toto levné a rychlé jídlo zvládne připravit i nezkušená kuchařka.
Vladimíra Machková,
Frýdek-Místek

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 1 lžička zázvor
  • 2 lžičky solamyl
  • 3 lžíce omáčka sojová
  • 5 lžic olej
  • dle potřeby rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky posypeme lžičkou mletého zázvoru a lžičkou solamylu. Necháme uležet (můžeme i přes noc).
  2. Na pánev nalijeme olej‚ necháme rozehřát. Vložíme maso a orestujeme. Při­­­dáme sójovou omáčku, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Občas promícháme.
  3. Rýži uvaříme dle návodu. Uvařenou ji rozložíme po celém talíři‚ doprostřed dáme maso s omáčkou a dozdobíme zeleninou.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obložené chlebíčky

Obložené chlebíčky

Mám rád tmavé pečivo a moc mi zachutnal finský chleba. Jednou jsem zkusil připravit ...
Zdravě a chutně /02.06.12
Zelný salát s jablky a vínem

Zelný salát s jablky a vínem

Začala jsem pravidelně cvičit a snažím se zdravěji jíst. V době chřipkových epidemií...
Zdravě a chutně /20.02.10
Bezlepkové dia kobližky

Bezlepkové dia kobližky

Bezva pochoutka pro takto nemocné lidi.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Zdravě a chutně /28.01.17
Panzanella s pečenými rajčaty

Panzanella s pečenými rajčaty

Typická lehká letní pochoutka, po které nepřibereš. Do másla můžeš nasekat ...

Zdravě a chutně /06.09.16
Rajčata plněná sójovým masem

Rajčata plněná sójovým masem

Bezmasý oběd, na kterém si pochutnají i masožraví jedinci, je navíc plný vitamínů a ...

Zdravě a chutně /12.06.13
Šafránové kernoto s dýní

Šafránové kernoto s dýní

Kernoto kupuji v prodejnách se zdravou výživou, stojí pár korun.

Eliška Adamová, ...

Zdravě a chutně /14.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu