Reklama
Kukuřičný oběd
Fotogalerie:

Kukuřičný oběd

Marie Ospalíková

Kroměříž
Potěší všechny milovníky kukuřice.
Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 250 ml rýže
  • 200 g mražená kukuřice
  • špetka sůl
  • trocha pepř
  • dle chuti kečup
  • 1 cibule
  • 1 lžička olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit rýži: na jeden čtvrtlitrový hrnek rýže použijeme dva čtvrtlitrové hrnky vody. Trochu osolíme.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Na pánev nalijeme olej a cibuli osmažíme dosklovita. Přidáme kukuřici a smažíme společně ještě asi 10 minut.
  3. Pak přidáme podle chuti sůl, pepř (čerstvě namletý) a kečup. Servírujeme s rýží.

    TIP: Můžeš přidat hrášek nebo čerstvé bylinky.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocná grilovačka

Ovocná grilovačka

Je to lahůdka, kterou nikdo neodmítne.  Hana Fabiánová, 15 let, Ostrava
Zdravě a chutně /04.07.16
Falafel  z červené řepy

Falafel z červené řepy

Falafel je bezmasý pokrm pocházející z Egypta.

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /04.11.16
Cuketové rolky s kuřecím masem

Cuketové rolky s kuřecím masem

Rolky připravujeme většinou při posezení s přáteli nebo rodinou, všem moc chutnají. ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Pohankové rizoto s ředkví

Pohankové rizoto s ředkví

Dita Skoumalová, Praha

Zdravě a chutně /24.06.18
Vitaminové bomby

Vitaminové bomby

Osvěžující pití, které tě nabije energií.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /17.06.17
Sójová šunka se zeleninou

Sójová šunka se zeleninou

Kdo říká, že sójové kostky nemají chuť?
Hana Bartoníčková, Turnov
Zdravě a chutně /27.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu