Ingredience
- 1 kg maso krůtí
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 8 lžic olej olivový
- 4 lžíce med
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krůtí prsa omyjeme pod studenou tekoucí vodou, nakrájíme na plátky a naklepeme z obou stran.
-
Maso osolíme, opepříme a připravíme medovou zálivku. Olivový olej smícháme s necukernatým medem a pořádně prošleháme vidličkou. V takto připravené zálivce maso marinujeme v chladu několik hodin, nejlépe přes noc.
-
Marinované maso grilujeme z obou stran dozlatova. Podáváme nejlépe s chlebem a čerstvou zeleninou, případně s bramborovou kaší.
TIP: Ke grilovanému masu můžeme přidat nakrájené papriky, mladou cuketu či rajčátka.