S takovou dobrotou se dieta bude držet snadno.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Ingredience
- 2 cuketa
- 1 lžička citronová šťáva
- trocha soli
- 400 g hrášek
- 4 tenké krůtí plátky
- 2 lžíce olivový olej
- 100 ml bílé víno
- 1 lžíce zakysaná smetana
- trocha pepře
- 4 plátky krůtí šunka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cukety omyjeme a nahrubo nastrouháme. Svaříme 100 ml vody s trochou soli a citronové šťávy. Vložíme cuketu a hrášek a necháme asi sedm minut povařit.
-
Krůtí maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na každý plátek položíme kousek šunky. Přehneme, sklepneme dohromady a upevníme krátkými špejlemi. Maso opékáme v rozpáleném oleji na pánvi z každé strany asi tři minuty. Výpek zalijeme bílým vínem a necháme povařit. Poté plátky vložíme zpět a chvíli dusíme.
-
Povařenou cuketu a hrášek umixujeme spolu se zakysanou smetanou na kaši. Na talíře položíme krůtí maso, přelijeme omáčkou a podáváme spolu se zeleninovým pyré. Můžeme ozdobit rajčetem.