Reklama
Krůtí prsa s hráškovým pyré
Fotogalerie:

Krůtí prsa s hráškovým pyré

Lenka Endrlová

Havlíčkův Brod

S takovou dobrotou se dieta bude držet snadno.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 2 cuketa
  • 1 lžička citronová šťáva
  • trocha soli
  • 400 g hrášek
  • 4 tenké krůtí plátky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 100 ml bílé víno
  • 1 lžíce zakysaná smetana
  • trocha pepře
  • 4 plátky krůtí šunka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cukety omyjeme a nahrubo nastrouháme. Svaříme 100 ml vody s trochou soli a citronové šťávy. Vložíme cuketu a hrášek a necháme asi sedm minut povařit.

  2. Krůtí maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na každý plátek položíme kousek šunky. Přehneme, sklepneme dohromady a upevníme krátkými špejlemi. Maso opékáme v rozpáleném oleji na pánvi z každé strany asi tři minuty. Výpek  zalijeme bílým vínem a necháme povařit. Poté plátky  vložíme zpět a chvíli dusíme.

  3. Povařenou cuketu a hrášek umixujeme spolu se zakysanou smetanou na kaši. Na talíře položíme krůtí maso, přelijeme omáčkou a podáváme spolu se zeleninovým pyré. Můžeme ozdobit rajčetem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s bylinkami

Salát s bylinkami

Čerstvá máta dodá salátu výbornou svěží chuť. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Zdravě a chutně /30.12.12
Rychlý kuskusový salát

Rychlý kuskusový salát

Rychlá a lehká večeře.
Kateřina Bednářová, Třebíč
Zdravě a chutně /03.03.12
Zapékaný bulgur

Zapékaný bulgur

Bulgur mám ještě raději než kuskus.

Blanka Stoklasová, Rakovník

Zdravě a chutně /06.06.14
kuřecí nudličky se zeleninou  a bulgurem

kuřecí nudličky se zeleninou a bulgurem

Dietní a chutné.

Marie Zvěřinová, Březno

Zdravě a chutně /12.05.12
Pangasius s čočkou

Pangasius s čočkou

Ryby mám ráda po celý rok, nejen o Vánocích. Pangasius se dá připravit na mnoho ...
Zdravě a chutně /08.01.09
Bezlepkové květákové placičky

Bezlepkové květákové placičky

Je to skvělá a rychlá večeře pro děti.
Petra Tučková, Horní Počaply
Zdravě a chutně /20.10.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu