Oblíbený recept mojí maminky. Svoji chutí překvapí i ty, kteří zdravé a dietní jídlo neupřednostňují.
Jana Sedláczková, Šumperk
Ingredience
- 750 g krůtí maso
- 1/2 celer
- 4 ks malá mrkev
- 2 ks menší cibule
- 4 stroužky česnek
- 2 lžíce kečup
- sůl, pepř
- 4 kuličky nového koření
- 3 bobkový list
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji osmažíme na plátky pokrájený česnek, přidáme najemno nakrájenou cibuli, lehce osmažíme. Poté vložíme na kostky nakrájené maso.
-
Osolíme, opepříme a lehce orestujeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme nové koření, bobkový list, na kolečka pokrájenou mrkev a celer na kostičky. Promícháme, zakápneme kečupem, podlijeme vodou a dáme do trouby péct.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 30 minut. Hotové maso podáváme s rýží.