Reklama
Krůtí maso s růžičkovou kapustou
Fotogalerie:

Krůtí maso s růžičkovou kapustou

Alena Krátká

Hodonín

Zapečené maso je báječně šťavnaté.

Alena Krátká, Hodonín

Ingredience

  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • olej na smažení
  • 300 g krůtí maso
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle chuti
  • 250 g růžičková kapusta
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 200 ml mléko
  • 50 g tvrdý sýr
  • trocha muškátového oříšku

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na plátky.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme na kousky nakrájené krůtí maso a opečeme je. Ochutíme solí a černým pepřem. Na závěr přidáme omyté, na půl překrojené růžičky kapusty, přilijeme vodu a asi 15 minut společně podusíme.

  3. krok3

     Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si zálivku smícháním zakysané smetany s mlékem, kam přidáme většinu najemno nastrouhaného tvrdého sýra, a dochutíme muškátovým oříškem.

  4. Zapékací mísu vymažeme olejem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na ně dáme vrstvu podušené kapusty s masem a potom druhou polovinu brambor, které dosolíme. Vše zalijeme připravenou zálivkou a pečeme přibližně 30–35 minut.

  5. Zhruba 10 minut před koncem pečení ještě posypeme zbytkem nastrouhaného sýra.

Tip redakce

Krůtí maso můžeš nahradit kuřecími prsy nebo králičími stehny. Kdo má rád pikantnější chuť, může přidat 2 až 3 pokrájené stroužky česneku.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové lečo

Zeleninové lečo

Připrav si se mnou rychlou zdravou večeři. Monika Píšová, Litoměřice
Zdravě a chutně /09.12.09
Sójové lečo

Sójové lečo

Snažíme se zdravě jíst, sója je ideální potravina.
Dana Žáčková, Jihlava
Zdravě a chutně /27.01.10
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Zdravé a chutné

Lucie Zenková, Brno

Zdravě a chutně /28.06.18
Mrkvový salát

Mrkvový salát

Zdravé, dietní, rychlé a hlavně chutné.

Marie Šulová, Měřín

Zdravě a chutně /20.08.12
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Znám mnoho lidí, kteří se nedokážou smířit s chutí a vůní celeru. ...
Zdravě a chutně /27.01.10
Fitness jablková roláda

Fitness jablková roláda

Výborná, ochutnej, i když nedržíš dietu.

Veronika Marková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /31.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu