Reklama
Králík na zelenině
Fotogalerie:

Králík na zelenině

Barbora Kakáčová
Barbora Kakáčová
Sloup

Výborný dietní nedělní oběd.

Barbora Kakáčová, Sloup

Ingredience

  • 1 králík
  • dle chuti kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 1 zeleninový bujón
  • 1 cibule
  • dle chuti bobkový list, nové koření, celý pepř
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujeme a dáme vařit na 15 minut do vroucí vody, osolené kávovou lžičku soli. Během vaření sbíráme průběžně vzniklou pěnu.
  2. V tlakovém hrnci opražíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka a 2 minuty ji opékáme. Následně vše podlijeme vodou a přidáme králíka, kterého ještě trochu osolíme. Do hrnce přidáme podle chuti bobkový list, nové koření a celý pepř, přidáme zeleninový bujón a dolijeme vodou na požadované množství šťávy.

  3. Hrnec uzavřeme a dusíme 30-35 minut. Podle chuti nakonec šťávu dosolíme. Dušeného králíka podáváme s rýží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medailonky z vloček

Medailonky z vloček

Podávej s bramborem a zeleninovým salátem. Marie Holendová, Havlíčkův Brod ...
Zdravě a chutně /11.04.11
Salát s čerstvým špenátem a tofu

Salát s čerstvým špenátem a tofu

Tento lehoučký salátek ocení všichni, kdo musí nebo chtějí držet dietu.

Alice ...

Zdravě a chutně /16.08.15
Krůtí stehna na medu

Krůtí stehna na medu

Lahodná dietní pochoutka pro žhavé letní večery.
Martin Badjuic, Mladá Boleslav
...
Zdravě a chutně /09.11.09
Šmakounový salát

Šmakounový salát

Je hotový za několik minut.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /27.03.13
Jarní zelený hummus

Jarní zelený hummus

Je hned hotový a má zajímavou barvu.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /12.09.12
Lehké rýžové lívance

Lehké rýžové lívance

Lívance připravuji své rodině k večeři, ale i pro návštěvu. Naskládám je ...
Zdravě a chutně /24.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu