Výborný dietní nedělní oběd.
Barbora Kakáčová, Sloup
Ingredience
- 1 králík
- dle chuti kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- 1 zeleninový bujón
- 1 cibule
- dle chuti bobkový list, nové koření, celý pepř
- dle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Králíka naporcujeme a dáme vařit na 15 minut do vroucí vody, osolené kávovou lžičku soli. Během vaření sbíráme průběžně vzniklou pěnu.
-
V tlakovém hrnci opražíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka a 2 minuty ji opékáme. Následně vše podlijeme vodou a přidáme králíka, kterého ještě trochu osolíme. Do hrnce přidáme podle chuti bobkový list, nové koření a celý pepř, přidáme zeleninový bujón a dolijeme vodou na požadované množství šťávy.
-
Hrnec uzavřeme a dusíme 30-35 minut. Podle chuti nakonec šťávu dosolíme. Dušeného králíka podáváme s rýží.