Reklama
Kandovaná dýně
Fotogalerie:

Kandovaná dýně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

K přípravě musíš připočítat čas na namáčení.

Růžena Neprašová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 kg pevné dužiny z dýně
  • 1 l octa
  • 125 g cukru
  • na obalení cukr

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Odstraníme slupku a semena. Dýňovou dužinu nakrájíme asi na centimetrové nudličky. Vložíme do nádoby a zalijeme octem. Necháme 24 hodin odstát. Druhý den svaříme cukr v litru vody a do vařícího nálevu vložíme dýni vyjmutou z octového nálevu. Necháme krátce povařit do poloměkka. Doba varu záleží na druhu, dýni hokaido stačí 5–7 minut.

  2. 2. Nádobu odstavíme z ohně a necháme v cukrovém nálevu dva dny odstát. Potom dýni  z nálevu přecedíme, necháme okapat a na plechu s pečicím papírem dáme sušit do otevřené trouby při teplotě 50°C. Dýně se nesmí přesušit. Po usušení kousky obalíme v cukru.

Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník
Zdravě a chutně /24.05.18
Šafránové kernoto s dýní

Šafránové kernoto s dýní

Kernoto kupuji v prodejnách se zdravou výživou, stojí pár korun.

Eliška Adamová, ...

Zdravě a chutně /14.09.16
Vajíčkový salát s jogurtem

Vajíčkový salát s jogurtem

Je lehký a výborný na veku nebo jen tak s bílým pečivem.
Marcela Nová, ...
Zdravě a chutně /25.02.10
Kuskusové karbanátky

Kuskusové karbanátky

Kuskus děláváme ve více úpravách. Tyto karbanátky se skvěle doplňují s rajčatovým ...
Zdravě a chutně /05.08.11
Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Podáváme ozdobený čerstvými bylinkami.


Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /25.03.17
Pohanková kaše s ovocem

Pohanková kaše s ovocem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /25.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu