Lucia Borbélyová, Tvrdošovce
Ingredience
- 80 g ovesných vloček
- 1 vejce
- 4 jablka
- 125 g tvarohu
- 100 g selského jogurtu nebo jiný bílý hustý jogurt
- podle potřeby skořice
- podle potřeby med
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V misce smícháme ovesné vločky s vejcem a vzniklou směs rozetřeme na dno dortové formy. Na tuto vrstvu poklademe nahrubo nastrouhaná jablka smíchaná se skořicí.
-
V misce prošleháme jogurt s tvarohem a dochutíme medem. Hmotu přeneseme na jablečnou vrstvu a dáme péct do trouby při 200 °C přibližně na 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme dezert vychladnout a dáme přes noc do lednice. Před servírováním posypeme skořicí.