Reklama
Jarní zelený hummus
Fotogalerie:

Jarní zelený hummus

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Je hned hotový a má zajímavou barvu.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 150 g zelený půlený hrách
  • 2 lžíce panenský olivový olej
  • 1 lžíce tahini (nebo 2 lžíce na prášek umletéhoo sezamu)
  • 8 stroužků (podle chuti) česnek
  • 1 lžíce mletý kmín
  • 1 lžička koriandr
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • trocha sůl (nebo umeocet)
  • trocha pepř
  • na ozdobu jarní cibulka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

5 Kč

Postup přípravy

  1. Hrách bez namáčení uvaříme (trvá to asi 20 minut). Zbylou vodu scedíme a schováme si ji na později. Přidáme utřený česnek a ostatní dochucovadla a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle potřeby přilijeme scezenou vodu. Hummus by neměl být příliš řídký‚ spíš „pomazánkové‘‘ konzistence.
  2. Podáváme s plackami (třeba s libanonským chlebem) nebo jako pomazánku na celozrnném chlebu. Ozdobíme jarní cibulkou.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené těstoviny  s brokolicí a kuřecím masem

Zapečené těstoviny s brokolicí a kuřecím masem

Smetana se do těstovin vsákne a dodá jim krásně jemnou lahodnou chuť. ...
Zdravě a chutně /17.12.10
Šmakounový salát

Šmakounový salát

Je hotový za několik minut.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /27.03.13
Robi maso na žampionech

Robi maso na žampionech

Občas je dobré si od masa odpočinout.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /27.10.12
Pražené alaburky

Pražené alaburky

Výživné zobání k dobrému vínečku.
Helena Zavacká, Hrádek n. ...
Zdravě a chutně /13.01.09
Špagety se sýrovou omáčkou

Špagety se sýrovou omáčkou

Jednoduchá a rychlá dobrota bez lepku.
Radomír Kovář, Roudnice nad Labem
Zdravě a chutně /20.12.10
Tuňákové toasty

Tuňákové toasty

Blíží se léto a možná řešíš, jak shodit do plavek přebytečná kila. Cestou k cíli ...
Zdravě a chutně /28.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu