Je hned hotový a má zajímavou barvu.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- Ingredience
- 150 g zelený půlený hrách
- 2 lžíce panenský olivový olej
- 1 lžíce tahini (nebo 2 lžíce na prášek umletéhoo sezamu)
- 8 stroužků (podle chuti) česnek
- 1 lžíce mletý kmín
- 1 lžička koriandr
- 2 lžíce citronová šťáva
- trocha sůl (nebo umeocet)
- trocha pepř
- na ozdobu jarní cibulka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hrách bez namáčení uvaříme (trvá to asi 20 minut). Zbylou vodu scedíme a schováme si ji na později. Přidáme utřený česnek a ostatní dochucovadla a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle potřeby přilijeme scezenou vodu. Hummus by neměl být příliš řídký‚ spíš „pomazánkové‘‘ konzistence.
-
Podáváme s plackami (třeba s libanonským chlebem) nebo jako pomazánku na celozrnném chlebu. Ozdobíme jarní cibulkou.