Reklama
Jahodovo-třešňový dia džem
Fotogalerie:
 

Jahodovo-třešňový dia džem

Radka Michalcová

Praha
Dnes už má téměř každý člověk nějaké zdravotní problémy. S cukrovkou se dá celkem dobře žít, ale dodržovat dietu je naprosto nezbytné. Jenže i cukrovkář si rád smlsne, tak proč mu to nedopřát.
Radka Michalcová, Praha

Ingredience

  • 1 kg třešně
  • 1 kg jahody
  • 600 g Gelfix-DIA

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jahody i třešně omyjeme a zbavíme stopek. Pokud máme podezření, že jsou třešně napadené červíky, namočíme je na pár hodin do vody.
  2. krok2 Jahody překrojíme na poloviny a třešně odpeckujeme. Připravené ovoce vložíme do kastrolu, přiklopíme a rychle uvedeme do varu.
  3. krok3 Odklopené pak prudce za občasného míchání vaříme, až se alespoň třetina šťávy odpaří. Podle návodu na sáčku přidáváme Gelfix.
  4. krok4
    Po dovaření džem ihned naplníme do připravených čistých sklenic (200 ml), které uzavřeme víčky a sterilizujeme. 200 ml sklenice vaříme 20 minut při teplotě 85 °C.
     
    TIP:  Ovoce, ze kterého džem připravujeme, by mělo být dostatečně vyzrálé, ale ne nahnilé, otlačené nebo nějakým způsobem poškozené, jinak se džem bude kazit.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovesňáky

Ovesňáky

Podle mého receptu budeš mlsat zdravě. Renata Warzelová, Otrokovice
Zdravě a chutně /09.04.09
Losos s omáčkou

Losos s omáčkou

Kvůli onemocnění štítné žlázy jím ryby.
Jindra Hrašová, Plzeň
Zdravě a chutně /13.08.08
Mňam-mňam špagety

Mňam-mňam špagety

Jsou tak skvělé, jiné už nechci.
Pavlína Mendlová, Chomutov
Zdravě a chutně /14.07.12
Červený pangasius

Červený pangasius

Dietní pochoutka k večeři.
Petra Sukeníková, Cheb
Zdravě a chutně /25.10.11
Špalíčky s dipem

Špalíčky s dipem

Jednoduché občerstvení pro horké letní dny. Hodí se i k vínku.

Eva ...

Zdravě a chutně /03.08.16
Tuňákové toasty

Tuňákové toasty

Blíží se léto a možná řešíš, jak shodit do plavek přebytečná kila. Cestou k cíli ...
Zdravě a chutně /28.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu