Reklama
Jáhlové šišky s krůtím na liškách
Fotogalerie:

Jáhlové šišky s krůtím na liškách

Nikola Majerová

Praha

Vylepšená krůta na paprice je vhodná i pro celiaky.

Nikola Majerová, Praha

Ingredience

  • Noky:
  • 400 g jáhly
  • 1 lžička sůl
  • podle potřeby hladká kukuřičná, pohanková nebo bezlepková mouka
  • Omáčka:
  • 2 lžíce olej
  • 1 velká cibule
  • 750 g krůtí maso
  • 1 lžíce mletá sladká paprika
  • sůl dle chuti
  • 200 g čerstvé lišky
  • 1 smetana na vaření
  • 2 lžičky škrob
  • hrst nasekané petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly spaříme vroucí vodou a nasypeme do kastrolu s vodou v poměru 1 díl jáhel ku 2 dílům vody. Osolíme a přivedeme k varu. Necháme asi 2 minuty probublat, vypneme oheň a necháme pod pokličkou propařit asi 20 minut, dokud se voda nevsákne.

  2. Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme krůtí maso nakrájené na nudličky a restujeme, dokud se nezatáhne. Zasypeme paprikou, osolíme, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme nakrájené lišky a vaříme dalších 15 minut, můžeme podlít, aby bylo dost šťávy. Když je maso měkké, ve smetaně rozmícháme škrob a omáčku jí zahustíme, chvilku povaříme, dochutíme petrželkou.

  3. krok3

    Teplé jáhly zaprášíme moukou, aby se spojily (ne moc, byly by tuhé). Ze směsi tvarujeme rukama pevné šišky, které vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z naklíčené cizrny

Polévka z naklíčené cizrny

Dočetl jsem se, že naklíčená cizrna je mnohem lépe stravitelná. Má se nechat klíčit ...
Zdravě a chutně /16.10.16
Jarní zelený hummus

Jarní zelený hummus

Je hned hotový a má zajímavou barvu.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /12.09.12
Ovocný koktejl s jogurtem

Ovocný koktejl s jogurtem

Alena Všetičková, Zlín

Zdravě a chutně /15.09.19
Houbový sulc

Houbový sulc

Houbový sulc je dobrá dietní večeře, ale hodí se také pro pohoštění přátel.

...

Zdravě a chutně /20.10.12
Vajíčkový salát s jogurtem

Vajíčkový salát s jogurtem

Je lehký a výborný na veku nebo jen tak s bílým pečivem.
Marcela Nová, ...
Zdravě a chutně /25.02.10
Sójové maso s cuketou a paprikou

Sójové maso s cuketou a paprikou

Zdravá výživa nám velmi chutná.

Petra Přichystalová, Svitávka

Zdravě a chutně /18.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu