Reklama
Houstičky s tvarohem a bylinkami
Fotogalerie:

Houstičky s tvarohem a bylinkami

Blažena Kotalíková

Písek
Na jaře začínám zase řádit kolem zahrádky a po zimě mám plné ruce práce, abych se pak v létě mohla radovat z kvetoucí krásy. Vaření je pro mě příjemná změna od rýpání v hlíně a tohle jídlo v selském duchu se dobře hodí k mým zemědělským aktivitám.
Blažena Kotalíková, Písek

Ingredience

  • 1 smetana zakysaná
  • 50 g máslo
  • 1 tvaroh
  • 1 vejce
  • 500 g mouka polohrubá
  • 1 lžička sůl
  • 250 ml mléko
  • 25 g droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • kmín
  • pažitka
  • bazalka
  • 2 stroužky česnek
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Připravíme kvásek a necháme cca 10 minut kynout. Mouku a sůl prosijeme do mísy, přidáme žloutek, vykynutý kvásek a zbylé mléko. Nakonec přidáme máslo. Vypracujeme hustší těsto a necháme kynout. Rozdělíme na 16 kousků, každý na tři díly. Tři tenké válečky spleteme do copu.

  2. krok2
    Houstičky potíráme bílkem a sypeme solí, kmínem nebo mákem. Necháme několik mi­nut dokynout. Upečeme.
  3. krok3
    Tvaroh a smetanu smícháme do hladké směsi, přidáme sůl a pepř dle vlastní chuti. Čerstvé bylinky nasekáme na drobné kousky a společně s utřeným česnekem přidáme do pomazánky.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnný koláček  s jablky a tvarohovou peřinou

Celozrnný koláček s jablky a tvarohovou peřinou

Dezert podle zásad zdravého stravování. Lucie Rychetská, Týnec nad Sázavou
Zdravě a chutně /24.10.17
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Polévku můžeš dochutit špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Marta Brodská, ...

Zdravě a chutně /09.04.14
Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Upeč si se mnou pochoutku k čaji!
Helena Zavacká,
Hrádek n. Nisou
Zdravě a chutně /20.02.10
Salát s polníčkem a olivami

Salát s polníčkem a olivami

Marek Hanuš, Beroun

Zdravě a chutně /18.03.18
Zapečený pórek se sýrem a bramborem

Zapečený pórek se sýrem a bramborem

Při vaření docela rád vymýšlím a zkouším nové recepty. Jedním z nich byl ...
Zdravě a chutně /13.01.09
Sójové maso se žampiony

Sójové maso se žampiony

Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Ruth Šklíbová, Trutnov
Zdravě a chutně /27.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu