Houbový sulc je dobrá dietní večeře, ale hodí se také pro pohoštění přátel.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- 200 g houby v kyselém nálevu
- 1 malá mrkev
- 1 kyselá okurka
- 1/2 ks červená paprika
- 1 kostička zeleninový bujón
- 40 g želatina na vaječnou tlačenku
- 1 vařené vejce
- 5 kuliček nové koření, pepř
- 1 bobkový list
- sůl, ocet
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve 100 ml vody povaříme bujón, přidáme želatinu, doplníme zbytek vody podle návodu na sáčku. Podle chuti osolíme a ochutíme octem a zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. 100 ml teplé želatiny nalijeme do misky a dáme do lednice ztuhnout.
-
Zatím si dáme povařit zeleninu s kořením, solí a octem. Vařenou zeleninu nakrájíme, do misky ozdobně naskládáme první vrstvu a zalijeme jen malým množstvím želatiny, dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí ozdobné vrstvy přidáme zbytek nakrájených sutovin a zalijeme želatinou. Pořádně vychladíme a sulc vyklopíme.