Reklama
Honzíkova polévka
Fotogalerie:

Honzíkova polévka

Hana Doležalová

Třebíč
Oblíbená polévka mého syna.
Hana Doležalová, Třebíč

Ingredience

  • 1 balíček kuřecí kosti na polévku
  • dle chuti zelenina kořenová
  • dle chuti sůl
  • dle chuti nové koření
  • dle chuti pepř celý
  • 1 hrst strouhanka
  • 1 lžíce máslo
  • 1 ks vejce
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti muškátový květ
  • majoránka dle chuti
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 hrst pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vývar uvaříme klasickým způsobem, přecedíme, měkké maso obreme do polévky a přidáme i pokrájenou vařenou zeleninu.
  2. Smícháme suroviny na knedlíčky, bylinkami nešetříme. Zavaříme je do polévky, provaříme zhruba 5 minut.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný salát s pečenou červenou řepou

Lahodný salát s pečenou červenou řepou

Lehký a rychlý salát pro milovníky červené řepy. KAteřina Maršíková, Dobruška
Zdravě a chutně /21.09.14
Brambory s rukolou

Brambory s rukolou

Ochutnej moji vynikající letní večeři.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Zdravě a chutně /17.12.10
Bezlepkový oběd

Bezlepkový oběd

Příprava není náročná a výsledek je skvělý.
Dana Urbánová, Letovice
Zdravě a chutně /27.12.11
Krevetový salát

Krevetový salát

Nemám ráda krabí tyčinky, salát z krevet je mnohem lepší.

Petra Doušková, ...

Zdravě a chutně /05.12.13
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Miroslava Krocínová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /13.02.18
Pečené papriky s tvarohovou náplní

Pečené papriky s tvarohovou náplní

Zeleninu máme rádi. Já i manžel dáváme přednost zdravé stravě, nic tučného ...
Zdravě a chutně /17.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu