Reklama
Grilovaný šmakoun
Fotogalerie:

Grilovaný šmakoun

Aneta Vavrová
Aneta Vavrová
Hradec Králové

Slavnostnější vegetariánská mňamka.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g šmakoun
  • podle potřeby olej
  • 1 grilovací koření
  • 300 g brambory
  • trocha koření na americké brambory
  • na ozdobu libovolná zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kostky šmakouna rozkrojíme na poloviny. V oleji rozmícháme grilovací koření a potřeme šmakouna ze všech stran.

  2. Brambory uvaříme, nakrájíme na menší kousky‚ posypeme kořením na americké brambory a opékáme na oleji‚ dokud se na nich nevytvoří křupavá kůrka. Ke konci opékání brambor dáme šmakouna na gril a z obou stran grilujeme asi 5 minut. Porce před servírováním ozdobíme zeleninou.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Broskvová tříšť

Broskvová tříšť

V horkých letních dnech se rádi osvěžíme ovocnými nápoji. Katka Holečková, ...
Zdravě a chutně /16.11.09
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Rukolový salát se zálivkou

Rukolový salát se zálivkou

Můžeš ho posypat osmaženou houskou.

Ludmila Vaněčková, Strakonice

Zdravě a chutně /08.10.15
Letní mix s grilovaným kuřetem

Letní mix s grilovaným kuřetem

Je ideální lehkou večeří pro horké letní večery.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Zdravě a chutně /26.07.16
Osvěžujicí ovocná miska

Osvěžujicí ovocná miska

Výběr ovoce vždy přizpůsobím sezoně.

Lenka Urbánková, Chrudim

Zdravě a chutně /27.05.16
Falafel  z červené řepy

Falafel z červené řepy

Falafel je bezmasý pokrm pocházející z Egypta.

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /04.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu