Reklama
Filátko pod cizrnou
Fotogalerie:

Filátko pod cizrnou

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Ciizrna neboli také římský hrách má svou typickou oříškovou chuť, takže s rajčatovým protlakem a filetem je to zajímavá kombinace.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 2 filety pangasius
  • 200 g cizrna
  • 1 malá plechovka sterilizovaná kukuřice
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 150 g cherry rajčátka
  • 1 malá plechovka rajčatový protlak
  • oregáno, petrželová nať
  • sůl
  • pepř čtyř barev
  • 2 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cizrnu necháme namočenou přes noc ve vodě. V den přípravy cizrnu slijeme, nalijeme čerstvou vodu a uvaříme ji v osolené vodě doměkka.
  2. Do olejem vymazaného pekáče vložíme okořeněná filátka, na střední kousky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a zhotovenou směs z rajčatového protlaku, česneku a kukuřice. Navrch nasypeme uvařenou cizrnu a poklademe napůl nakrájenými cherry rajčátky.

  3. Posypeme petrželovou natí a dáme zapéct na 180 °C do trouby. Podáváme se salátkem, pečivem nebo rýží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí prsa s hráškovým pyré

Krůtí prsa s hráškovým pyré

S takovou dobrotou se dieta bude držet snadno. Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /29.09.13
Cuketové rolky s kuřecím masem

Cuketové rolky s kuřecím masem

Rolky připravujeme většinou při posezení s přáteli nebo rodinou, všem moc chutnají. ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Zapečené jáhly s květákem

Zapečené jáhly s květákem

Neobvyklá pochoutka, kterou určitě oceníš.
Eliška Prokešová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /20.12.10
Mrkvovo–fenyklová polévka

Mrkvovo–fenyklová polévka

Zbyněk Moravec, Dobříš

Zdravě a chutně /29.03.18
Pomazánka z droždí

Pomazánka z droždí

Droždí je zdravé v polévce i pomazánce.
Sylva Sedláková, Vsetín
Zdravě a chutně /08.01.09
Aténská pochoutka

Aténská pochoutka

Luštěniny bychom měli jíst minimálně dvakrát týdně. Cizrna patří mezi mé ...
Zdravě a chutně /02.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu