Reklama
Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou
Fotogalerie:

Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou

Magda Hrabálková
Magda Hrabálková
Hradec Králové

Zdravá, voňavá a rychlá večeře.

Magda Hrabálková, Hradec Králové

Ingredience

  • 2 ks fenykl
  • 1/2 citron
  • 2 hrsti lískové ořechy
  • 2 vrchovaté lžíce strouhanka
  • 2 lžíce sušená bazalka
  • 1 lžička tymián
  • 50 g máslo
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Fenykly zbavíme natě a očistíme. Vcelku ponoříme do vroucí osolené vody, do které přilijeme šťávu z vymačkané půlky citronu. Vaříme podle velikosti 10 až 15 minut.

  2. krok2 Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C. V misce smícháme nadrcené oříšky, strouhanku a koření. Uvařené fenykly necháme okapat, podélně je přepůlíme a poklademe do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Fenykly bohatě posypeme směsí a přidáme na tenké proužky nakrájené máslo. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 10 - 15 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pyré z červené čočky

Pyré z červené čočky

Pro pikantní chuť vmíchej k čočce směs indického koření chana masala. Klára ...
Zdravě a chutně /29.11.16
Řepné smoothie

Řepné smoothie

Klára Musilová, Svitavy

Zdravě a chutně /12.03.18
Rýže s jablkem

Rýže s jablkem

Netradiční pochoutka inspirovaná Indií.
Eva Dlouhá, Kladno
Zdravě a chutně /17.10.11
Polentová kaše s pyré

Polentová kaše s pyré

Zdravá jídla vařím často a opravdu ráda.
Sandra Satková, Opava
Zdravě a chutně /09.03.09
Cizrna na zelenině

Cizrna na zelenině

Jestli máš rád pikantní jídlo, přidej česnek.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /18.11.10
Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Pochoutka, která se hodí i při dietě.

Dagmar Kočí, Žatec

Zdravě a chutně /30.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu