Zdravá, voňavá a rychlá večeře.
Magda Hrabálková, Hradec Králové
Ingredience
- 2 ks fenykl
- 1/2 citron
- 2 hrsti lískové ořechy
- 2 vrchovaté lžíce strouhanka
- 2 lžíce sušená bazalka
- 1 lžička tymián
- 50 g máslo
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fenykly zbavíme natě a očistíme. Vcelku ponoříme do vroucí osolené vody, do které přilijeme šťávu z vymačkané půlky citronu. Vaříme podle velikosti 10 až 15 minut.
-
Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C. V misce smícháme nadrcené oříšky, strouhanku a koření. Uvařené fenykly necháme okapat, podélně je přepůlíme a poklademe do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Fenykly bohatě posypeme směsí a přidáme na tenké proužky nakrájené máslo. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 10 - 15 minut.