Reklama
Falafel  z červené řepy
Fotogalerie:

Falafel z červené řepy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Falafel je bezmasý pokrm pocházející z Egypta.

Petra Geletičová, Smidary

Ingredience

  • 100 g cizrny
  • 150 g červené řepy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • podle chuti sůl
  • dle potřeby hladká mouka
  • podle potřeby olivový olej
  • Na dip:
  • 1 bílý jogurt
  • 2–3 stroužky česneku
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Přes noc namočenou a slitou cizrnu přesuneme do sekáčku i s oloupanou a nakrájenou řepou, kmínem a cibulí. Vše nasekáme najemno. Do směsi vmícháme vejce, sůl a mouku, aby vznikla kompaktní hmota. 

  2. Tvoříme kuličky, které rozložíme na plech s pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem. Falafely pečeme při 200 °C 20 až 30 minut. Suroviny na dresink smícháme a spolu s falafelem servírujeme v pita chlebu.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuličky z tresky

Kuličky z tresky

Zdravá varianta víkendového oběda. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Zdravě a chutně /28.07.12
Sójová šunka se zeleninou

Sójová šunka se zeleninou

Kdo říká, že sójové kostky nemají chuť?
Hana Bartoníčková, Turnov
Zdravě a chutně /27.01.09
Domácí müsli

Domácí müsli

Je moc dobré a křupavé.
Zdeňka Sedláková, Polička
Zdravě a chutně /04.08.11
Špaldový salát s tofu

Špaldový salát s tofu

Toto jídlo, bohaté na barvy i chutě, doporučuji.
Jana Fenclová, České Budějovice
...
Zdravě a chutně /10.02.10
Kuskus po česku

Kuskus po česku

Kdo má rád kuskus, ten si pochutná.
Olga Valentová, Borotín
Zdravě a chutně /28.06.10
Mrkvovo-čočková polévka

Mrkvovo-čočková polévka

Pikantní polévka tě pořádně protáhne. Na rýmu hned zapomeneš.
Dagmar Listová, ...
Zdravě a chutně /19.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu