Ingredience
- 1 lžíce instantní jíška
- 1 lžíce majoránka
- olej
- 1 balení zelenina mražená
- 1 králík
- cibule máslo
- česnek 1
- 3 stroužky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Králíka dobře opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a naporcujeme. Jednotlivé porce osmahneme na oleji ze všech stran. Přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Vše podlijeme asi 1 šálkem vody. Osolíme, přidáme majoránku a necháme dusit.
-
Zatím si připravíme zeleninovou směs. Na pánvičce orestujeme zeleninu na másle. Osolíme ji a necháme jen lehce podusit, aby se nerozvařila.
-
Měkké králičí maso vyjmeme z hrnce a vykostíme. Šťávu, která zůstala po dušení, zahustíme několika lžícemi instantní jíšky a přivedeme k varu. Promícháváme. Čisté maso vložíme zpět do hotové omáčky, přidáme zeleninu, vše prohřejeme a můžeme podávat. Nejlépe chutná s vařeným bramborem nebo s rýží.