Reklama
Dušená zelenina s parmezánovými bramborami
Fotogalerie:

Dušená zelenina s parmezánovými bramborami

Kamila Krihová
Kamila Krihová
Praha 8

Rychlé, chutné a zdravé jídlo. Zeleninu lze použít jakoukoliv podle chuti.

Kamila Krihová, Praha

Ingredience

  • 1/2 hlávky brokolice
  • 150 g zelené fazolky
  • 100-150 g parmezán
  • 6-8 ks brambory
  • 3 lžíce olivový olej
  • podle chuti sůl
  • podle chuti koření na bylinkové máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2 - 3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouháme parmezán. Omyjeme a oloupeme brambory. Nakrájíme je na středně silné plátky a klademe je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Brambory osolíme, posypeme kořením, které nám chutná (koření na bylinkové máslo je skvělou volbou), zakápneme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme péct asi na 25 - 35 minut.
  2. Brokolici omyjeme a pokrájíme na menší růžičky. V osolené vodě jí uvaříme na skus. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu a necháme brokolici trochu vychladnout.
  3. Zelené fazolky lze použít buď čerstvé nebo mražené. Vaříme je rovněž v osolené vodě s trochou česneku na skus. Slijeme přebytečnou vodu a necháme fazolky trochu vychladnout.
  4. Po upečení brambor je porcujeme na talíř, přidáme k nim brokolici a fazolky (mohou být studené i teplé, podle chuti.) Pro masožravce ugrilujeme kuřecí prsíčko.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto z pohanky

Rizoto z pohanky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Zdravě a chutně /27.03.18
Angreštový pohár

Angreštový pohár

Robert Stach, Písek

Zdravě a chutně /26.07.18
Mrkvový salát

Mrkvový salát

Zdravé, dietní, rychlé a hlavně chutné.

Marie Šulová, Měřín

Zdravě a chutně /20.08.12
Salát s tuňákem a vejci

Salát s tuňákem a vejci

Chuťově i barevně je skvěle zkombinovaný.

Dita Kačírková, Praha

Zdravě a chutně /05.04.17
Bylinkové kuře

Bylinkové kuře

Kuřecímu masu dáváme vždy přednost, je lehce stravitelné.
Vladimíra Čermáková, ...
Zdravě a chutně /30.05.09
Špaldová pochoutka

Špaldová pochoutka

Prostě mňamka!
Martina Polanová, Rakovník
Zdravě a chutně /27.09.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu