Perfektní nízkokalorický recept, s kterým můžete hýčkat své chuťové buňky.
Marie Zapletalová, Veselí nad Moravou
Ingredience
- 12 filetů mořský jazyk
- 12 plátků uzený losos
- štáva z 1/2 citronu
- 100 g tvrdý strouhaný sýr
- 20 g máslo
- 2 lžíce olivový olej
- 1 pórek
- sůl
- bílý pepř
- 200 g zakysaná smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybí filety lehce osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Položíme na ně širší plátky uzeného lososa a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Filety opatrně svineme a sepneme párátky, aby se nerozevíraly.
-
Rybí závitky dáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 15 minut při 200 ˚C.
-
V kastrůlku rozpustíme máslo, na drobná kolečka nakrájený pórek a dusíme na mírném plameni přibližně 10 minut. Pak pórek zalijeme zakysanou smetanou, krátce povaříme a omáčku dochutíme solí a pepřem.
-
Rybí závitky podáváme se smetanovým pórkem, vhodnou přílohou je v páře vařená brokolice.