Reklama
Dietní kuřecí rizoto s mrkví
Fotogalerie:

Dietní kuřecí rizoto s mrkví

Hana Kupková

Ostrava
Nemocného toto jídlo posílí, a navíc si opravdu pochutná.
Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 2 varné sáčky rýže
  • 500 g kuřecí prsa
  • trocha olej olivový
  • 2 mrkev
  • 1 lžička kmín drcený
  • 1 lžička majoránka
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • špetka sůl
  • 100 g sýr strouhaný
  • na ozdobu cibulka jarní

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme rýži v osolené vodě. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené kuřecí maso. Přidáme nastrouhanou mrkev, kmín, ma­joránku, podlijeme zeleninovým vývarem, podusíme do změknutí a osolíme.
  2. Vše smícháme s rýží, na talíři tvoříme kopečky a zdobíme je strouhaným sýrem či mladou cibulkou.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ranní osvěžující polévka

Ranní osvěžující polévka

Pročistí organizmus a při častém užívání tě dokonce omladí. Jan Hošek, ...
Zdravě a chutně /09.07.12
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
Kuře na celeru

Kuře na celeru

Prostě chutný‚ lehký a zdravý oběd.
Tereza Smrčková, Praha
Zdravě a chutně /17.12.10
Těstovinový salát s pečeným lilkem

Těstovinový salát s pečeným lilkem

Kukuřičné těstoviny se hodí pro bezlepkovou dietu.

Marta Jedličková, Sušice

Zdravě a chutně /13.08.16
Boršč z nakládané řepy

Boršč z nakládané řepy

Jestliže máš k dispozici čerstvý kopr, můžeš ho pár snítek do polévky přidat.
Inge...
Zdravě a chutně /08.07.12
Ledový salát s uzeným lososem

Ledový salát s uzeným lososem

Ryby se snažím jíst pravidelně.

Lucie Dolejší, Kroměříž

Zdravě a chutně /17.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu