Ingredience
- 4-5 ks brambory uvařené ve slupce
- 3 ks vejce
- 1 hrnek mléko
- 1 hrnek krupice
- 5 stroužků česnek
- 1/2 kostky droždí
- 250 g maso uzené
- sůl a pepř podle chuti
- majoránka dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory (uvařené nejlépe den předem) oloupeme a nahrubo nastrouháme.
-
Do mísy rozklepneme vejce, nalijeme půl hrnku mléka, přidáme koření a prolisovaný česnek a zamícháme. Potom přilijeme kvásek předem zadělaný ve vlažném mléce, krupici a pokrájené uzené maso.
-
Suroviny promícháme a těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný pekáček. Těsto je tužší, takže je rozprostřeme vidličkou a necháme asi 20 minut odpočívat.
-
Bramborák pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Na vylepšení můžeme před dopečením přidat uzeninu
nebo nastrouhat sýr. Velmi dobré je toto jídlo se zelným salátem s jogurtem (nebo s majonézou).